SLATKO I SLANO

Klinci će obožavati ove tri grickalice, napravite ih za dječji rođendan ili ponesite u park

 Berislava Picek/Cropix
Nastasja Chiara Petrić s nama je podijelila tri jednostavna recepta za grickalice priprema kojih vam neće oduzeti previše vremena

Svake godine u ovo doba imam inspiraciju pisati vam ideje za rođendane budući da je našoj obitelji sezona ročkasa upravo tijekom proljeća. Naša mlađa kći uskoro će navršiti tri godine, pa mi se činilo idealno da vam dam nekoliko ideja što pripremiti za proslavu, a da je fora i drugačije. Sva tri recepta nevjerojatno je jednostavno napraviti, a vizualno su zanimljiva i definitivno prilagođena djeci.

Pizza lizalice ili rolice od lisnatog tijesta koje možete nabosti na štapić vrlo su praktične za serviranje gostima jer ne zauzimaju puno prostora na stolu, a svaki rođendan je gotovo nezamisliv bez pizze.

PIZZA LIZALICE

Trebat će vam:

1 rola gotovog lisnatog tijesta
100 g naribanog polutvrdog sira
100 g kvalitetne pileće šunke
50 g kečapa
1 žličica origana
pola žličice češnjaka u granulama

Priprema:

Odrolajte lisnato tijesto i ravnomjerno ga premažite smjesom koju ste napravili od sira, sitno narezane šunke, kečapa i začina. Čvrsto zarolajte širom stranom prema gore te narežite na pužiće debele oko 1,5 centimetara. Preokrenite s narezanom stranom prema gore i posložite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta na 180 °C. Dok su još topli, nabodite ih na štapiće.

image
Berislava Picek/Cropix

Idući prijedlog su ovi posebni muffini. Naravno da možete ispeći najobičnije koji će sigurno dobro proći među djecom kakvi god da jesu, no htjela sam vam pokazati kako uz jedan mali trik napraviti nešto zabavno i nesvakidašnje. Smjesu za muffine ispekla sam u gotovim kornetima za sladoled te ih ukrasila nezaslađenim šlagom kako bi zaista nalikovali na sladoled, uz dodavanje ukrasa po želji.

MUFFINI U KORNETU

image
Berislava Picek/Cropix

I posljednje vrlo jednostavno, a opet jako efektno jelo su voćni ražnjići umočeni u bijelu čokoladu i posipani kokicama. Njih možete usitniti potpuno ili samo djelomično, a višak kokica samo ubacite u zdjelu za još jedan ukusan, a vrlo hranjiv dodatak rođendanskom stolu. Uz sve mjere koje su potrebne da biste proslavu u ovo doba napravili što sigurnijom, svakako prednost ima hrana koja se priprema pojedinačno da je gosti uzimaju s nogu. Zato se nadam da ćete u ova tri recepta pronaći svoju inspiraciju za jedan zabavni i šareni proljetni rođendan!

VOĆNI RAŽNJIĆI S BIJELOM ČOKOLADOM I KOKICAMA

Trebat će vam:

voće po želji (jabuke, jagode, banane, ananas, borovnice, kruške, marelice itd.)
100 g bijele čokolade
1 žličica kokosova ulja
50 g slanih kokica

Priprema:

Voće operite i narežite na veće komade. Čokoladu otopite s kokosovim uljem. Kokice sameljite u blenderu u sitne mrvice. Nabodite voće na štapiće, umočite jednu stranu u čokoladu pa tu istu stranu posipajte ili uvaljajte u samljevene kokice. Posložite štapiće voća na tanjur i ohladite u frižideru. Držite ih u njemu ohlađene dok ne dođu gosti na proslavu.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 20:58