SLATKI USKRS

Kolač sa suhim voćem

 Getty Images/iStockphoto
Dok je glazura još mekana, kolač posipajte suhim voćem.

Trebat će vam:

5 jaja
350 g brašna
200 g šećera
4 žlice ruma
250 g maslaca
100 g suhih brusnica
100 g grožđica
100 g oguljenih nasjeckanih badema
naribana korica 1 limuna
1 vrećica vanilin šećera
1 vrećica praška za pecivo

Za ukrašavanje:

šaka grožđica, sjeckanih badema i brusnica glazura od bijele čokolade
150 g bijele čokolade
100 ml slatkog vrhnja
1 vrećica vanilin šećera

Delicious fruit bread with cranberries, almond and white chocolate topping
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Suho voće prelijte rumom i ostavite stajati dvadesetak minuta. Pjenasto umutite maslac, šećer, jaja i vanilin šećer. U smjesu s maslacem umiješajte brašno koje ste prije prosijali s praškom za pecivo. Ocijedite voće i dodajte ga u tijesto. Na dno kalupa stavite papir za pečenje, a stijenke obilato namastite pa posipajte brašnom. U kalup ulijte tijesto i stavite u već zagrijanu pećnicu na 180 ºC pa pecite 60 minuta. Ostavite ga da se hladi u kalupu, a kad postane mlak, stavite ga da se do kraja ohladi na rešetki. Za glazuru natrgajte čokoladu pa zdjelicu stavite iznad pare da se čokolada otopi zajedno sa slatkim vrhnjem. Uz miješanje dodajte i vanilin šećer. Maknite s pare pa kad se počne stvrdnjavati, prelijte je preko kolača. Dok je glazura još mekana, kolač posipajte suhim voćem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:47