S POSEBNIM TWISTOM

Komadi piletine koji se krčkaju u umaku od rajčice, začina i svježeg bilja postat će vaš omiljeni ručak

Ovo je ona vrsta piletine u rajčici koju radim kad mi treba nešto mirisno, jednostavno i dovoljno "konkretno" da vam još samo treba komad kruha ili malo riže

Piletina u rajčici

Trebat će vam:

1 kg piletine (narezane na komade)

2 žlice maslinovog ulja

1 veliki luk (sitno sjeckan)

3 češnja češnjaka (sitno sjeckana)

400 g pelata ili 300 ml pasate

1 žličica slatke paprike

½ do 1 žličice čili pahuljica (po želji)

sol i papar

1 žličica sušenog origana ili mješavine začinskog bilja

1 vezica svježeg korijandera (cilantro)

1 vezica svježeg peršina

1 vezica svježe mente

Priprema:

U velikoj širokoj tavi ili loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte komade piletine i pecite ih sa svih strana dok ne dobiju lagano zlatnu boju. Izvadite piletinu i ostavite sa strane. U istu tavu dodajte sjeckani luk i pirjajte dok ne postane staklast i mekan, zatim dodajte češnjak i kratko popržite. Umiješajte pelate ili pasatu, slatku papriku, čili, sol, papar i sušeno bilje. Pustite da umak lagano kuha 5 do 10 minuta. Vratite piletinu u tavu, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 30-40 minuta, povremeno miješajući, dok piletina ne postane potpuno mekana, a umak se ne zgusne i dobije intenzivan okus. Pred kraj kuhanja dodajte sitno sjeckani svježi korijander, peršin i mentu, kratko promiješajte i maknite s vatre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 07:38