Piletina u rajčici
Trebat će vam:
1 kg piletine (narezane na komade)
2 žlice maslinovog ulja
1 veliki luk (sitno sjeckan)
3 češnja češnjaka (sitno sjeckana)
400 g pelata ili 300 ml pasate
1 žličica slatke paprike
½ do 1 žličice čili pahuljica (po želji)
sol i papar
1 žličica sušenog origana ili mješavine začinskog bilja
1 vezica svježeg korijandera (cilantro)
1 vezica svježeg peršina
1 vezica svježe mente
Priprema:
U velikoj širokoj tavi ili loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte komade piletine i pecite ih sa svih strana dok ne dobiju lagano zlatnu boju. Izvadite piletinu i ostavite sa strane. U istu tavu dodajte sjeckani luk i pirjajte dok ne postane staklast i mekan, zatim dodajte češnjak i kratko popržite. Umiješajte pelate ili pasatu, slatku papriku, čili, sol, papar i sušeno bilje. Pustite da umak lagano kuha 5 do 10 minuta. Vratite piletinu u tavu, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 30-40 minuta, povremeno miješajući, dok piletina ne postane potpuno mekana, a umak se ne zgusne i dobije intenzivan okus. Pred kraj kuhanja dodajte sitno sjeckani svježi korijander, peršin i mentu, kratko promiješajte i maknite s vatre.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....