POSLIJE RUČKA

Kombinacija kave i sladoleda od vanilije totalni je hit, Talijani je obožavaju, a evo i kako se priprema

Naša suradnica Slavica Šagolj donosi recept za affogato s malim pomakom. Izgleda i zvuči sjajno!

Affogato je hit već nekoliko godina, a u pitanju je spoj kave i sladoleda, kojim se Talijani, ali i ostatak svijeta posebno voli sladiti u toplijim proljetnim i ljetnim danima. Veliku popularnost ovaj napitak ili desert, kako vam draže, stekao je i zahvaljujući društvenim mrežama, zbog načina pripreme koji će vas, ako ga pomno pratite, u potpunosti očarati i odmah po završetku video recepta, poželjet ćete affogato pripremiti kod kuće.

image
Berislava Picek/Cropix

Za pripremu klasičnog affogata, dakle, trebat će vam espresso i kuglica sladoleda od vanilije, a želite li pripremiti malo drugačiju, još raskošniju poslasticu, poslužite se receptom naše suradnice Slavice Šagolj. Ona klasičnoj kombinaciji dodaje i liker od kave, kakao u prahu i listiće badema. Nama zvuči baš dobro! Recept ostavljamo u nastavku.

AFFOGATO
Trebat će vam:

sladoled od vanilije
1 šalica espressa
50 ml likera od kave
kakao prah
listići badema
Priprema:
Skuhajte espresso (jedan po osobi). Na dno čaše stavite malo likera od kave. Zagrabite kuglicu-dvije sladoleda od vanilije, stavite u široku čašu i prelijte netom skuhanim espressom. Affogato pospite kakaom u prahu. Na vrh dodajte malo tostiranih listića badema. Affogato odmah poslužite

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 11:02