RUČAK NA ŽLICU

Konzerva slanutka, malo kobasice i korjenastog povrća sve je što vam treba za ovo gusto, bogato varivo

 Al Gonzalez/Getty Images
Ni ljeti ne izbjegavamo jela na žlicu, a ovo je jedno od onih variva koja su brzo gotova, a svi ih vole
Ni ljeti ne izbjegavamo jela na žlicu, a ovo je jedno od onih variva koja su brzo gotova, a svi ih vole

Trebat će vam:

  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 2 konzerve slanutka
  • 2 para kobasica
  • 2 krumpira
  • peršin ili vlasac
  • 2 žličice crvene mljevene paprike
  • prstohvat kumina
  • sol i papar
  • ulje

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte sitno nasjeckani luk, a kada poprimi boju, dodajte narezanu mrkvu i krumpir. Narežite ih na veličinu koju želite, ali neka svi komadići budu jednaki. Pirjajte pet minuta pa dodajte kobasice narezane na kolutiće. Začinite crvenom mljevenom paprikom i kuminom te podlijte vodom (ili temeljcem ako ga imate). Pustite da se krčka 20-ak minuta. Dodajte slanutak koji ste isprali, po potrebi dodajte vode i kuhajte još 10 minuta. Na kraju umiješajte svježi sitno nasjeckani peršin ili vlasac. Poslužite uz krišku kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 01:22