Grah je toliko svestrana namirnica da mu se vraćamo u svako doba godine, i to u različitim formama. Volimo od njega napraviti namaze, omiljenu grah salatu, jela na žlicu i priloge, a u ljetno doba, posebno nam je drag u kombinaciji s ribom, s omiljenim ljetnim povrćem i na žlicu, onako brzinski, jednostavno, a zasitno i ukusno. Baš zato, u nastavku vam ostavljamo recepte za takva jela. Sve smo ih isprobali, rado ih ponavljamo i kada god ih pripremimo, uvijek se traži tanjur više i lonac se prazni nevjerojatnom brzinom. Provjerene recepte potražite u nastavku.
GRAH I RIBA
Ovo je jedno od onih poznatih jela koje možete pripremiti na malo drugačiji način. Umjesto suhog mesa, u grah s ječmom na kraju ubacite lešo inćune i omiljeno moćno jelo poprimit će novu dimenziju. Mi ga volimo skuhati u većoj količini pa ga poslužiti dva dana. Varivo i inćune pripremamo zasebno, a spajamo ih tek na kraju.
GRAH I KRUH
Kada u hladnjaku ili na kuhinjskom pultu imate previše rajčica i paprika, koje ste kupili na tržnici ili ubrali u vlastitom vrtu, onda je svakako vrijeme za grah koji je najslađi kada se jede bez vilice i žlice, samo kruhom. Gusto, fino jelo najslađe je nakon plaže, dok su prsti još slani. I obavezno ga poslužite uz dobar kruh.
GRAH I TIKVICA
Ako tražite recept za jednostavno, brzo gotovo varivo koje će se svidjeti svima za stolom, stanite, jer pronašli ste ga. Kombinacija tikvica i graha bit će više nego dobra ideja, a u lonac uvijek možete ubaciti i suho meso, kobasice...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....