POZOVITE EKIPU

KORAK PO KORAK: Radimo domaće raviole!

Možda vam se čini da je izrada raviola zastrašujuća, ali sve što trebate znati je od kuda početi.

NAPOMENA: Proces izrade je puno zabavniji ako ga radite u društvu! Zato otvorite bocu dobrog vina i bacite se na izradu domaćih raviola od početka do kraja.

Najbolje tijesto za raviole ikad!

Tajna savršenog tijesta za raviole leži u rastezljivosti. Treba vam tijesto koje trpi razvlačanje u stroju za izradu tijesta. Gustoća tijesta također igra ulogu. Ako je tijesto prečvrsto, onda će rubovi nakon što zalijepite raviole biti predebeli u odnosu na ostatak raviola, što naravno utječe na kuhanje tijesta. Rješenje? Budite sigurni da je vaše tijesto dovoljno tanko! Želite vidjeti sjenu svoje ruke ispod tijesta, tako ćete znati da je tijesto dovoljno razvaljano. Nije svo tijesto savršeno za raviole, a za vas imamo recept s kojim nikada nećete pogriješiti.

Trebat će vam:

3 velika jaja
250 g brašna
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica soli

pasta machine working
Getty Images/iStockphoto

Pomiješajte sve sastojke rukama i tijesto mijesite dok se svi sastojci ne spoje. Mijesite još dodatnih 10 minuta, tijesto formirajte u kuglu i ostavite ga pokriveno folijom da odstoji barem 30 minuta prije valjanja.

Napunite ih!

Nitko nikada nije reka: ''Molim manje nadjeva u raviolima!''. Nema ništa gore od raviola s nedovoljno nadjeva. Nadjev je razlog zašto jedemo raviole! S nadjevima se uvijek možete igrati pa tako možete napraviti mesni (pirjana janjetina), s ricottom i kukuruzom ili s pireom od buče.

Ravioli,manti,food,meat pasty
Getty Images/iStockphoto

Kad ste zgotovili nadjev, vrijeme je da ga rasporedite po tijestu. Za mesne (teže) nadjeve koristite dvije male žličice kako biste nadjev lakše aplicirali, a za više tekuće nadjeve, poput pirea od buče, se slobodno poslužite slastičarskom špricom.

Vrijeme je za izrezivanje!

Ovo je zabavan dio! Nakon što ste raviole napunili, prostor na tijestu između punjenja premažite bjelanjkom ili vodom kako bi se drugi dio tijesta bolje zalijepio za tijesto na dnu. Dobro ga utisnite rukama oko nadjeva kako biste se uvjerili da nema nepotrebnog zraka što je jedini razlog zašto bi vam se ravioli mogli otvoriti prilikom kuhanja. Najbolje ih je izrezivati nazubljenim rezačem za pizzu, ali zapravo možete koristiti štogod vam dođe pod ruku. Čaša, zdjelica, rezač za kolačiće… Sve će funkcionirati, samo neka bude oštro i neka zatvori tijesto!

homemade stuffed with pumpkin ravioli big size on wooden table with bowl, spoon and tool
Getty Images/iStockphoto

Kuhanje!

Što se kuhanja tiče, ako kuhate raviole koje ćete dodatno završavati na tavi u umaku, dovoljno im je dvije minute u kipućoj slanoj vodi. Ako ih pak nećete dovršavati u umaku, potrebno im je oko 5 minuta da postanu al dente.

Isprobajte raviole punjene ovčjim sirom, raviole punjene vrganjima, raviole s lososom i koprom i crne raviole s kozjim sirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 21:20