
KORAK PO KORAK vodič kroz pripremu omiljenih knedli sa šljivama
KORAK 1.
1335 grama brašnastog krumpira u kori stavite u posoljenu hladnu vodu i kuhajte dok ne omekša, procijedite i pustite da se malo ohladi. Nabodite ga na vilicu i ogulite mu koru. Protisnuti kroz pasirku ili prešu, može se naribati i na ribež u posudu.

KORAK 2.
Dodajte 500 g oštrog brašna, prstohvat muškatnog oraščića i sol.

KORAK 3.
Dodajte dva razmućena jaja.

KORAK 4.
Postupno miješajte prstima dok smjesa ne postane glatka i nježna.

KORAK 5.
Smjesa se ne smije lijepiti ni za zdjelu ni za podlogu.

KORAK 6.
Ostavite tijesto da se odmori pet do deset minuta.

KORAK 7.
Tijesto razvaljajte u valjak promjera pet centimeatra.

KORAK 8.
Valjak podijelite na osam jednakih dijelova.

KORAK 9.
Svaki dio prvo oblikujte u kuglu kako biste vidjeli jeste li zadovoljni veličinom buduće knedle.

KORAK 10.
U ruci lagano spljoštite kuglu na debljinu od jedan centimetar.

KORAK 11.
Stavite odkoštanu šljivu u sredinu i ravnomjerno ''obucite'' šljivu u tijesto te formirajte kuglu.

KORAK 12.
Kuhajte desetak minuta u prethodno zagrijanoj vodi.

KORAK 13.
Dok se knedle kuhaju, otopite 150 g maslaca u većoj tavi te prvo dodajte 100 grama krušnih mrvica.

KORAK 14.
Nakon krušnih mrvica dodajte 50 g šećera.

KORAK 15.
Nakon šećera ubacite jednu čajnu žličicu cimeta te sve popržite.

KORAK 16.
Kuhane knedle dodajte u tavu te prevrtite da ih prekrije umak i kratko zapecite dvije do tri minute.
