Kremasti rižoto sa šparogama i rikolom

Marko Miščević / Hanza Media

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 250 g riže
  • 25 g luka
  • 2 g češnjaka
  • 30 ml bijelog vina
  • 400 ml temeljca
  • maslinovo ulje
  • 150 g parmezana
  • 45 g maslaca
  • 150 g šparoga
  • 100 g rikole

Marko Miščević / Hanza Media
 

Priprema

1. korak
Na maslinovu ulju prepržite sitno sjeckani luk i češnjak, dodajte rižu i miješajte dok se ne zagrije. Zalijte bijelim vinom i pustite da vino ispari, a zatim zalijte temeljcem i lagano kuhajte uz povremeno miješanje. Kad je riža pri kraju, dodajte sitno sjeckane šparoge, lagano prokuhajte i maknite s peći. Dodajte kockice maslaca i ribani parmezan.

2. korak
Miješaje dok rižoto ne postane kremast. Na maslinovu ulju prepržite vrhove šparoga i začinite. Servirajte rižoto, na vrh stavite pržene šparoge i ukrasite listićima rikole.

Izdvajamo