KLASIK KOJI NE ODBIJAMO

Krenula je sezona punjenih paprika, imamo top klasičan recept, ali i jedan s potpuno neočekivanim zaokretom

 Marko Miščević/Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix/
Osim klasičnih punjenih paprika sezonu kojih smo otvorili već ovih dana, tu je i recept za riblju varijantu koji je s nama svojevremeno podijelio chef Marko Palfi

Domaće, lijepe, mesnate i hrskave paprike odlučili smo ovih dana iskoristiti, za što drugo, nego za omiljenu punjenu papriku. U obilasku tržnice nabavili smo mljeveno meso, koje je mesar samljeo pred nama (a isto savjetujemo da zatražite i vi), po rižu smo svratili u supermarket u kvartu, a iz smočnice smo izvadili i umak od rajčice koji smo napravili još prošlog ljeta. Sve to i još pokoji dodatak bilo je dovoljno da po prvi puta ove godine okupimo obitelj oko stola i uživamo u tanjuru predobrih punjenih paprika. Inače ih uvijek radimo po receptu koji smo svojevremeno dobili u restoranu Okrugljak, a uz paprike i umak, obavezan je pire krumpir. Kako dobiti najbolji pire krumpir, saznajte ovdje.

RECEPT ZA PUNJENU PAPRIKU KAKO JE PRIPREMAJU U OKRUGLJAKU

image
Marko Miščević/Cropix/

Iako se s klasikom malošto može mjeriti, prelistavajući našu virtualnu kuharicu, prisjetili smo se i recepta chefa Marka Palfija za punjene paprike s malim zaokretom. On ih je, naime, svojevremeno punio svježom tunom i bulgurom, a koristio je i dodatke kao što su soja i oyster sos, svježi čili, češnjak, đumbir i miso pasta.

Iako popis sastojaka možda može zvučati previše komplicirano, većinu možete nabaviti u dućanima specijaliziranim za azijsku hranu. Budući da se koriste zbilja male količine, jednom kada kupite pakiranje, primjerice, miso paste ili oyster sosa, imat ćete ga neko vrijeme pa su svakako vrijedni ulaganja. Stoga, ako volite eksperimentirati i zaigrati se okusima, svakako dajte priliku i malo drugačijim punjenim paprikama. Vjerujemo da će vam se svidjeti!

RECEPT ZA POTPUNO DRUGAČIJE PUNJENE PAPRIKE

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 02:44