Kupili ste previše jagoda i sada ih brzinski trebate pretvoriti u slasticu, a radni je dan i baš vam se i ne provode sati u kuhinji, a ni čekanje da se tijesto za pitu ohladi ne dolazi u obzir? Pa, možda će vam ovaj recept za cobbler, križanca pite i crumblea, danas biti od velike pomoći.
Od nekoliko jednostavnih sastojaka napravite tijesto, jagode ubacite u posudu za pečenje, začinite iz po želji, spojite dvije komponente pa sve ubacite u pećnicu. Dok se cobbler peče, skoknite do kvartovske trgovine po sladoled od vanilije pa sve zajedno poslužite još toplo, uz omiljenu seriju ili dobar film.
Ovu slasticu voljet će odrasli (i ne samo zato što je brzo gotova), ali i najmlađi, jer sadrži sve što u dobroj voćnoj piti volimo, ali je gotovo brže nego što možete i zamisliti. Cijelu priču o cobbleru možete pročitati ovdje, a recept za varijantu s jagodama ostavljamo u nastavku.
COBBLER S JAGODAMA
Trebat će vam:
200 g brašna
100 g hladnog maslaca
3 žlice kiselog vrhnja
2 žlice šećera
korica pola limuna
500 g jagoda
1 žlica smeđeg šećera za voće (ako je kiselije, može i više)
1 žličica ribane tonke
4 žlice slatkog vina
2 žličice ekstrakta vanilije
2 žlice limunovog soka
2 žlice gustina
1 žlica smeđeg šećera za posipanje
Priprema:
Najprije od svih sastojaka zamijesite tijesto, a zatim nasjeckajte jagode i ubacite ih u posudu za pečenje. Dodajte ostatak sastojaka i dobro promiješajte. Po voću rasporedite tijesto, najbolje će biti spljoštiti ga među dlanovima, neka komadi budu veličine i debljine keksa. Na kraju dodatno pospite tijesto smeđim šećerom i ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite pola sata do 40 minuta, ili dok cobbler ne poprimi lijepu zlatnu boju. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....