PREOKRENUTA I SLASNA

Kupili ste mjericu jagoda i sada je brzinski trebate potrošiti? Ovo je najjednostavnija, a jako dobra slastica koja će vas spasiti

Cobbler je nešto između pite i crumblea, priprema se brže nego što mislite, a tako je ukusan

Kupili ste previše jagoda i sada ih brzinski trebate pretvoriti u slasticu, a radni je dan i baš vam se i ne provode sati u kuhinji, a ni čekanje da se tijesto za pitu ohladi ne dolazi u obzir? Pa, možda će vam ovaj recept za cobbler, križanca pite i crumblea, danas biti od velike pomoći.

Od nekoliko jednostavnih sastojaka napravite tijesto, jagode ubacite u posudu za pečenje, začinite iz po želji, spojite dvije komponente pa sve ubacite u pećnicu. Dok se cobbler peče, skoknite do kvartovske trgovine po sladoled od vanilije pa sve zajedno poslužite još toplo, uz omiljenu seriju ili dobar film.

image
Svitlana Denysiuk /Getty Images

Ovu slasticu voljet će odrasli (i ne samo zato što je brzo gotova), ali i najmlađi, jer sadrži sve što u dobroj voćnoj piti volimo, ali je gotovo brže nego što možete i zamisliti. Cijelu priču o cobbleru možete pročitati ovdje, a recept za varijantu s jagodama ostavljamo u nastavku.

image
Marko Miscevic/cropix/

COBBLER S JAGODAMA

Trebat će vam:

200 g brašna

100 g hladnog maslaca

3 žlice kiselog vrhnja

2 žlice šećera

korica pola limuna

500 g jagoda

1 žlica smeđeg šećera za voće (ako je kiselije, može i više)

1 žličica ribane tonke

4 žlice slatkog vina

2 žličice ekstrakta vanilije

2 žlice limunovog soka

2 žlice gustina

1 žlica smeđeg šećera za posipanje

Priprema:

Najprije od svih sastojaka zamijesite tijesto, a zatim nasjeckajte jagode i ubacite ih u posudu za pečenje. Dodajte ostatak sastojaka i dobro promiješajte. Po voću rasporedite tijesto, najbolje će biti spljoštiti ga među dlanovima, neka komadi budu veličine i debljine keksa. Na kraju dodatno pospite tijesto smeđim šećerom i ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite pola sata do 40 minuta, ili dok cobbler ne poprimi lijepu zlatnu boju. Poslužite toplo.

Osim dodataka kao što su slatko vino i tonka, koristiti možete i ono što pronađete u hladnjaku ili kuhinjskom ormariću. Dovoljan će biti i samo limunov sok i malo vanilije, neka glavnu ulogu ipak igraju jagode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2025 14:01