Ovaj recept je idealan za one trenutke kada vam se jede nešto slatko, ali ne preteško. Sirovi lampone jednostavan je za pripremu, ne treba pećnicu i osvaja svježinom malina i blagom kremastošću kokosovog vrhnja. Podloga od badema, datulja i pistacija daje finu teksturu, dok se maline stapaju s kremom u skladan, voćni zalogaj. Lako se režu, još lakše pojedu - i baš zato se rado vraćaju na stol.
Prije nekoliko godina Amika Tomčić je počela za svoj gušt pripremati kolače koji se ne peku. Recepti su bili vrlo traženi, a danas ih se može naći na njenom blogu Rawlada - sirove slastice. Prenosimo vam recept koji nam je svojevremeno ustupila kako biste u njemu pronašli slasno osvježenje ovih vrućih ljetnih dana.
LAMPONE (SIROVI KOLAČ S MALINAMA)
Trebat će vam:
ZA PODLOGU:
- 15 g badema
- 45 g datulja
- 40 g neslanih, sirovih pistacija
- prstohvat soli
ZA KREMU:
- 200 g indijskih oraščića
- 180 ml vrhnja od kokosa (umjesto vrhnja od kokosa možete upotrijebiti stvrdnuti dio kokosova mlijeka ili kokosovo mlijeko s visokim udjelom kokosa - više od 80%)
- 100 g malina
Priprema:
Sve sastojke za podlogu usitnite u sjeckalici pa utisnite u kalup 20x20 cm. Stavite u zamrzivač dok radite kremu. U blender najprije stavite sve tekuće sastojke i maline, a na vrh indijske oraščiće pa blendajte do glatke kreme. Izlijte pola kreme na podlogu, pospite polovicom malina (smrznute se lakše drobe), prelijte ostatkom kreme i na vrh stavite preostale maline (Ako imate manje silikonske kalupe bilo kakvog oblika, kolač možete slagati obrnutim redoslijedom: maline, krema, maline, krema pa podloga koju ste prethodno razvaljali između dva papira za pečenje i izrezali u obliku kalupa).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....