Obožavat ćete ga

Lazanje iz jedne tave brz su i provjeren recept za koji vam treba minimalno vremena i posuđa

 Pexels
Kada nemate ideje ni vremena što kuhati, najbolje je posegnuti za brzim i provjerenim receptom

Vjerujemo da smo svi (barem s vremena na vrijeme) ljubitelji jednostavnih i brzih recepata s kojima nema puno posla. Osim toga, zgodni su i oni recepti s kojima se ne zaprlja puno posuđa te kuhinja nakon pripreme ručka ili večere ne izgleda "kao da je pala bomba". Donosimo vam stoga jedan upravo takav recept za koji će vam trebati tek jedna malo veća i dublja tava te omiljeni sastojci za talijanski klasik, idealan za one dane kad nemate previše vremena ili volje za kuhanje.

image
Pexels

LAZANJE IZ TAVE

Trebat će vam:

1 luk
1 češnjak
3-4 mrkve
500 g mljevenog mesa
500 ml umaka od rajčica
300 ml vode
tjestenine za lazanje (da prekrije tavu)
1 mozzarella
sol i papar
1 žlica svježeg peršina

Priprema:

Luk i češnjak sitno nasjeckajte pa ih stavite pržiti u dublju tavu na laganoj vatri na malo ulja dok ne postanu stakleni (nikako ne smiju izgorjeti). Zatim dodajte nasjeckanu mrkvu i peršinov list. Kada mrkva omekša, dodajte mljeveno meso i pirjajte 10-ak minuta. Kad meso pusti vodu, zalijte sve s umakom od rajčice i još malo vode, posolite i popaprite te prekrijte s dovoljno listova tjestenine za lazanje da prekriju tavu. Poklopite poklopcem.

Kuhajte tako zatvoreno 15-ak minuta dok lazanje ne omekšaju. Tavu sad otklopite i pustite da ispari višak tekućine. Narežite za to vrijeme mozzarellu na kriške, poredajte je na tjesteninu i opet poklopite kako bi se sir otopio. Kad se sir otopio, jelo je spremno za serviranje. Po želji, posipajte s ribanim sirom, najbolje grana padanom ili parmigianom reggianom.

Ako želite isprobati još recepata iz jedna posude, imamo još nekoliko dobrih recepata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. ožujak 2024 08:42