OKUS MORA

Losos u umaku od limuna i vrhnja, jednostavno je, a profinjeno jelo koje ne jedemo samo petkom

Petak popodne, čaša vina i losos koji se topi pod vilicom, sve što trebaš da tjedan završi kako treba

Losos u blagom kremastom limunovom umaku

Trebat će vam:

2 fileta lososa (oko 300 - 350 g)

150 ml vrhnja za kuhanje

1 žlica maslaca

sok pola limuna

1 žličica senfa (po želji)

1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan ili protisnut)

1/2 žličice suhog timijana ili kopra

sol i svježe mljeveni papar po ukusu

limunova korica (po želji, za svježinu)

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 190 °C. U manjoj tavi otopite maslac, dodajte češnjak i kratko propirjajte. Ulijte vrhnje za kuhanje, limunov sok, senf, timijan, sol i papar. Kratko prokuhajte 1 - 2 minute, samo da se umak poveže. U keramičku posudu stavite filete lososa, prelijte ih pripremljenim umakom i po želji pospite malo limunove korice. Pecite 20 - 25 minuta, dok losos ne postane mekan i sočan, a umak lagano zgusne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 06:02