Losos u blagom kremastom limunovom umaku
Trebat će vam:
2 fileta lososa (oko 300 - 350 g)
150 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica maslaca
sok pola limuna
1 žličica senfa (po želji)
1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan ili protisnut)
1/2 žličice suhog timijana ili kopra
sol i svježe mljeveni papar po ukusu
limunova korica (po želji, za svježinu)
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 190 °C. U manjoj tavi otopite maslac, dodajte češnjak i kratko propirjajte. Ulijte vrhnje za kuhanje, limunov sok, senf, timijan, sol i papar. Kratko prokuhajte 1 - 2 minute, samo da se umak poveže. U keramičku posudu stavite filete lososa, prelijte ih pripremljenim umakom i po želji pospite malo limunove korice. Pecite 20 - 25 minuta, dok losos ne postane mekan i sočan, a umak lagano zgusne.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....