MRZLO LJETO 2023.

Ludi za mangom? Onda će vam se jako svidjeti ova kombinacija sastojaka u aromatičnom sladoledu

Tropsko voće koje je osvojilo srca i malih i velikih ubacite u blender i od njega spremite poslasticu koja osvježava

Iako se sada često u dućanima može naći svježi mango ili ga čak naručiti preko dostave, smrznute kockice manga korisno je imati u zamrzivaču, osobito ljeti! Od njega možete napraviti i klasični sorbet s tek nekoliko sastojaka, ali i razne druge varijante. Naša suradnica Slavica Šagolj u svoj je sladoled od manga odlučila ubaciti niti šafrana kao i svježe naribani đumbir, a vrijedi dodati i prstohvat soli. Ovaj će sladoled više cijeniti odrasli, iako se ni oni najmlađi neće previše buniti! Više ideja za ledeno, a slatko osvježenje potražite na poveznici.

image
Berislava Picek/Cropix

SLADOLED OD MANGA, ŠAFRANA I ĐUMBIRA
3 zrela manga
100 ml gustog vrhnja
250 ml punomasnog mlijeka
70 g šećera
pola žlice šafranovih niti
prstohvat soli
žlica svježe naribanog đumbira

image
Berislava Picek/Cropix

U posudu za kuhanje ulijte vrhnje, mlijeko, šećer i niti šafrana te lagano zagrijte tek toliko da se šećer otopi. Maknite s vatre i pustite da se dobro ohladi. Mango ogulite i narežite na jednake kockice. Stavite u blender i malo usitnite. U blender ulijte ohlađenu mliječnu smjesu, dodajte sol i svježe mljeveni đumbir. Sve izmiksajte u glatku smjesu. Pire ulijte u aparat za sladoled te dalje radite po uputama za vaš aparat. Sladoled prebacite u prigodnu posudu i stavite u zamrzivač. Prije posluživanja žlicu za sladoled stavite pod mlaz vrele vode radi lakšeg oblikovanja kuglice.

Ovaj i brojne druge recepte za sladolede, slastice i razna ukusna jela pronađite u novom broju magazina Dobra hrana, uz koji svim čitateljima darujemo i Quick and Easy Kotanyi začinske mješavine!

image

Dobra hrana 6/2023

Fotografija Berislava Picek/Cropix, Naslovnica Vesna Veselić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:16