NEŠTO SLATKO

MODERNE INAČICE SLATKIH DALMATINSKIH KLASIKA: Smokve u čokoladi

 Paun Paunović / HANZA MEDIA
Ukusni kolači!
12 suhih smokava
150 g kvalitetne tamne čokolade
12 tostiranih badema
150 ml ruma za namakanje

Split, 291217.
Splitska slasticarka Ines Banovic priprema tradicionalne dalmatisnke kolace.
Na fotografiji: smokva u cokoladi.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
Paun Paunović / HANZA MEDIA

Smokve namakati nekoliko sati u rumu. Izvaditi smokve i staviti na kuhinjski papir da upije višak vlage. Na dno svake smokve napraviti rupicu kroz koju umetnuti bajam, oštrom stranom prema gore. Umakati smokve u temperiranu čokoladu, ako je potrebno ponoviti postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:28