Trebat će vam:
400 g tjestenine (birajte kraću)
300 g šampinjona ili miješanih gljiva
2 žlice maslaca
1 manji luk (sitno sjeckan)
2 češnja češnjaka
150 ml bijelog vina
200 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)
sol, papar
malo parmezana ili tvrdog sira
Priprema:
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Za to vrijeme u tavi rastopite maslac, dodajte luk i pirjajte dok ne omekša, zatim ubacite gljive i pustite da puste tekućinu i poprime boju. Dodajte češnjak, kratko promiješajte, pripazite da ne zagori pa ulijte bijelo vino i pričekajte da ispari. Umiješajte vrhnje, posolite i popaprite te kuhajte par minuta dok umak ne postane kremast. U sve zajedno dodajte tjesteninu, protresite i maknite s vatre. Naknadno možete posipati parmezanom ili drugim sirom, pa čak i sitno sjeckanim svježim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....