Novi tjedan donosi sedam novih ideja za ručak, od kremaste "cheeseburger" tjestenine i piletine u bogatom umaku, preko laganih njoka s povrćem, pa sve do sporog, gustog gulaša... Za vikend vas čekaju mirisi pečene kobasice s porilukom i jabukom, a tjedan završavamo klasičnom nedjeljnom goveđom roladom. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Kad želite utješnu, bogatu i brzinsku tjesteninu, ova verzija inspirirana cheeseburgerom bit će savršen izbor. Kremasti umak od sira, nježna govedina i mekanu tjesteninu spojit će se u jelo koje je gotovo za manje od pola sata.
UTORAK
Piletina u kremastom umaku s gljivama jednostavno je, brzo i aromatično jelo. Limun daje svježinu, gljive puninu, a senf laganu pikantnost. Sve zajedno čini idealan ručak za cijelu obitelj.
PILETINA S GLJIVAMA U KREMASTOM UMAKU
SRIJEDA
Sredina tjedna zaziva nešto laganije, ali jednako ukusno. Njoki s povrćem gotovi su za tren, a šarena kombinacija mrkve, tikvice i gljiva učinit će da ovaj jednostavan obrok izgleda i ukusno i veselo.
ČETVRTAK
Četvrtak rezerviramo za jedno od onih jela koje se kuha malo dulje, ali se zato isplati svaki zalogaj. Goveđi gulaš gust, aromatičan i pun povrća, prava je posuda domaće utjehe na žlicu.
PETAK
Za kraj radnog tjedna biramo lagano, riblje jelo. Bijela riba na mekanom, lagano karameliziranom kupusu s vinom i čilijem donosi toplinu, sočnost i savršenu ravnotežu okusa. Savršeno uz tost ili komad prepečenog kruha.
KUPUS S FILETOM BIJELE RIBE, LUKOM I ČILIJEM
SUBOTA
Subota donosi nešto rustikalno i posebno mirisno, složenac od kobasica, poriluka i jabuke. Jelo koje se kuha samo, polako se zgusne i poveže u savršenu vikend zdjelu punu okusa.
SLOŽENAC S KOBASICAMA, PORILUKOM I JABUKOM
NEDJELJA
Za kraj tjedna, klasična svečana nedjelja, nježna goveđa rolada punjena slaninom, lukom i kiselim krastavcima, poslužena uz crveni kupus i kuhani krumpir. Pravo obiteljsko jelo!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....