IDEJE ZA RUČAK

Što kuhamo ovaj tjedan? Jesenske mesne rolade, pikantne složence, aromatične gulaše za ljubitelje jela na žlicu...

Spremamo i tjesteninu koju će najmlađi obožavati, brze i ukusne njoke s povrćem te bijelu ribu uz omiljeni sezonski prilog

Novi tjedan donosi sedam novih ideja za ručak, od kremaste "cheeseburger" tjestenine i piletine u bogatom umaku, preko laganih njoka s povrćem, pa sve do sporog, gustog gulaša... Za vikend vas čekaju mirisi pečene kobasice s porilukom i jabukom, a tjedan završavamo klasičnom nedjeljnom goveđom roladom. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Kad želite utješnu, bogatu i brzinsku tjesteninu, ova verzija inspirirana cheeseburgerom bit će savršen izbor. Kremasti umak od sira, nježna govedina i mekanu tjesteninu spojit će se u jelo koje je gotovo za manje od pola sata.

CHEESEBURGER TJESTENINA

image
Rimma_bondarenko/Getty Images

UTORAK

Piletina u kremastom umaku s gljivama jednostavno je, brzo i aromatično jelo. Limun daje svježinu, gljive puninu, a senf laganu pikantnost. Sve zajedno čini idealan ručak za cijelu obitelj.

PILETINA S GLJIVAMA U KREMASTOM UMAKU

image
Alleko/Getty Images

SRIJEDA

Sredina tjedna zaziva nešto laganije, ali jednako ukusno. Njoki s povrćem gotovi su za tren, a šarena kombinacija mrkve, tikvice i gljiva učinit će da ovaj jednostavan obrok izgleda i ukusno i veselo.

NJOKI S POVRĆEM

image
Marko Jan/Getty Images

ČETVRTAK

Četvrtak rezerviramo za jedno od onih jela koje se kuha malo dulje, ali se zato isplati svaki zalogaj. Goveđi gulaš gust, aromatičan i pun povrća, prava je posuda domaće utjehe na žlicu.

GOVEĐI GULAŠ S POVRĆEM

image
Ribeirorocha/Getty Images/istockphoto

PETAK

Za kraj radnog tjedna biramo lagano, riblje jelo. Bijela riba na mekanom, lagano karameliziranom kupusu s vinom i čilijem donosi toplinu, sočnost i savršenu ravnotežu okusa. Savršeno uz tost ili komad prepečenog kruha.

KUPUS S FILETOM BIJELE RIBE, LUKOM I ČILIJEM

image
Alleko/Getty Images

SUBOTA

Subota donosi nešto rustikalno i posebno mirisno, složenac od kobasica, poriluka i jabuke. Jelo koje se kuha samo, polako se zgusne i poveže u savršenu vikend zdjelu punu okusa.

SLOŽENAC S KOBASICAMA, PORILUKOM I JABUKOM

image
Zi3000/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Za kraj tjedna, klasična svečana nedjelja, nježna goveđa rolada punjena slaninom, lukom i kiselim krastavcima, poslužena uz crveni kupus i kuhani krumpir. Pravo obiteljsko jelo!

GOVEĐA ROLADA S CRVENIM KUPUSOM I KRUMPIROM

image
Fermate/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 11:16