Piletina s gljivama u kremastom umaku
Trebat će vam:
500 g pilećih prsa
200 g gljiva (šampinjoni ili bukovače)
1 veći luk
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
150 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica senfa
sok i naribana korica 1 limuna
sol i svježe mljeveni papar po ukusu
svježi peršin za posipanje
Priprema:
Pileća prsa narežite na trakice ili kockice, posolite i popaprite. Gljive narežite na ploške, luk i češnjak sitno. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i kratko popržite piletinu dok ne dobije zlatnu boju, zatim je izvadite sa strane. U istoj tavi pirjajte luk dok ne omekša, dodajte češnjak i gljive i pirjajte 5-7 minuta. Vratite piletinu u tavu, umiješajte senf, vrhnje i limunov sok s koricom, promiješajte i kuhajte 5-7 minuta dok umak ne postane kremast i piletina potpuno kuhana. Poslužite odmah, posuto svježim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....