RUČAK NABRZINU

Piletina s gljivama u kremastom umaku brzo je gotova, a odlično se slaže s tjesteninom ili rižom

 Alleko/Getty Images
Sok i naribana korica limuna dat će ovom jelu poseban efekt
Sok i naribana korica limuna dat će ovom jelu poseban efekt

Piletina s gljivama u kremastom umaku

Trebat će vam:

500 g pilećih prsa

200 g gljiva (šampinjoni ili bukovače)

1 veći luk

2 režnja češnjaka

2 žlice maslinovog ulja

150 ml vrhnja za kuhanje

1 žlica senfa

sok i naribana korica 1 limuna

sol i svježe mljeveni papar po ukusu

svježi peršin za posipanje

Priprema:

Pileća prsa narežite na trakice ili kockice, posolite i popaprite. Gljive narežite na ploške, luk i češnjak sitno. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i kratko popržite piletinu dok ne dobije zlatnu boju, zatim je izvadite sa strane. U istoj tavi pirjajte luk dok ne omekša, dodajte češnjak i gljive i pirjajte 5-7 minuta. Vratite piletinu u tavu, umiješajte senf, vrhnje i limunov sok s koricom, promiješajte i kuhajte 5-7 minuta dok umak ne postane kremast i piletina potpuno kuhana. Poslužite odmah, posuto svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2025 18:27