PETKOM JEDEMO RIBU

Kupus s filetom bijele ribe, lukom i čilijem poslužite uz kriške tosta ili prepečenog kruha

 Alleko/Getty Images
Na tanjur rasporedite pirjani kupus, preko njega položite pečene filete ribe i pospite svježim peršinom
Na tanjur rasporedite pirjani kupus, preko njega položite pečene filete ribe i pospite svježim peršinom

Kupus s filetom bijele ribe, lukom i čilijem

Trebat će vam:

600 g fileta bijele ribe (oslić, list, brancin ili bakalar)

½ glavice bijelog kupusa (oko 600 g)

1 veći luk

2 režnja češnjaka

½ žličice čilija

2 žlice maslinovog ulja

100 ml bijelog vina (ili ribljeg temeljca)

1 žličica slatke paprike

sol i svježe mljeveni papar, po ukusu

svježi peršin, za posluživanje

kriške tosta ili prepečenog kruha, za serviranje

Priprema:

Kupus narežite na tanke trakice, luk nasjeckajte na polumjesece, a češnjak i čili sitno nasjeckajte. Pirjajte kupus. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i pirjajte dok ne omekša i lagano posmeđi. Zatim dodajte češnjak i čili pa kratko propirjajte, tek da puste aromu. Umiješajte narezani kupus, začinite solju, paprom i paprikom. Pirjajte 10-ak minuta uz povremeno miješanje dok kupus ne omekša i lagano se karamelizira. Ulijte bijelo vino ili temeljac i pustite da lagano kuha još 10 minuta, dok tekućina gotovo ne ispari, a kupus postane mekan i sočan. Dok se kupus pirja, riblje filete posolite i popaprite, pa ih kratko zapecite na malo ulja u drugoj tavi, 2-3 minute sa svake strane, dok ne dobiju zlatnu boju. Na tanjur rasporedite pirjani kupus, preko njega položite pečene filete ribe i pospite svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2025 23:38