Kupus s filetom bijele ribe, lukom i čilijem
Trebat će vam:
600 g fileta bijele ribe (oslić, list, brancin ili bakalar)
½ glavice bijelog kupusa (oko 600 g)
1 veći luk
2 režnja češnjaka
½ žličice čilija
2 žlice maslinovog ulja
100 ml bijelog vina (ili ribljeg temeljca)
1 žličica slatke paprike
sol i svježe mljeveni papar, po ukusu
svježi peršin, za posluživanje
kriške tosta ili prepečenog kruha, za serviranje
Priprema:
Kupus narežite na tanke trakice, luk nasjeckajte na polumjesece, a češnjak i čili sitno nasjeckajte. Pirjajte kupus. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i pirjajte dok ne omekša i lagano posmeđi. Zatim dodajte češnjak i čili pa kratko propirjajte, tek da puste aromu. Umiješajte narezani kupus, začinite solju, paprom i paprikom. Pirjajte 10-ak minuta uz povremeno miješanje dok kupus ne omekša i lagano se karamelizira. Ulijte bijelo vino ili temeljac i pustite da lagano kuha još 10 minuta, dok tekućina gotovo ne ispari, a kupus postane mekan i sočan. Dok se kupus pirja, riblje filete posolite i popaprite, pa ih kratko zapecite na malo ulja u drugoj tavi, 2-3 minute sa svake strane, dok ne dobiju zlatnu boju. Na tanjur rasporedite pirjani kupus, preko njega položite pečene filete ribe i pospite svježim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....