Složenac s kobasicama, porilukom i jabukom
Trebat će vam:
400 g kobasica (po izboru)
2 stabljike poriluka
1 veći luk
2 režnja češnjaka
1 velika jabuka
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica mljevene paprike
sol i svježe mljeveni papar
50 ml vode ili temeljca (samo da započne kuhanje)
Priprema:
Kobasice narežite na kolutiće ili komade. Poriluk i luk nasjeckajte, jabuku ogulite i narežite na male kockice, češnjak sitno. U velikoj tavi zagrijte ulje, kratko popržite luk i poriluk dok ne omekšaju, dodajte češnjak i mljevenu papriku. Umiješajte kobasice i jabuku, promiješajte. Dodajte minimalnu količinu vode ili temeljca samo da se sastojci počnu povezivati. Kuhajte na srednje laganoj vatri 30-40 minuta dok se sve ne zgusne i lijepo se poveže u gustu smjesu. Posolite i popaprite po ukusu prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....