IDEJA ZA RUČAK

Zasitno i utješno: Danas skuhajte složenac s kobasicama, porilukom i jabukom

 Zi3000/Getty Images/istockphoto
Kuhajte na srednje laganoj vatri 30-40 minuta dok se sve ne zgusne i lijepo se poveže u gustu smjesu
Kuhajte na srednje laganoj vatri 30-40 minuta dok se sve ne zgusne i lijepo se poveže u gustu smjesu

Složenac s kobasicama, porilukom i jabukom

Trebat će vam:

400 g kobasica (po izboru)

2 stabljike poriluka

1 veći luk

2 režnja češnjaka

1 velika jabuka

2 žlice maslinovog ulja

1 žličica mljevene paprike

sol i svježe mljeveni papar

50 ml vode ili temeljca (samo da započne kuhanje)

Priprema:

Kobasice narežite na kolutiće ili komade. Poriluk i luk nasjeckajte, jabuku ogulite i narežite na male kockice, češnjak sitno. U velikoj tavi zagrijte ulje, kratko popržite luk i poriluk dok ne omekšaju, dodajte češnjak i mljevenu papriku. Umiješajte kobasice i jabuku, promiješajte. Dodajte minimalnu količinu vode ili temeljca samo da se sastojci počnu povezivati. Kuhajte na srednje laganoj vatri 30-40 minuta dok se sve ne zgusne i lijepo se poveže u gustu smjesu. Posolite i popaprite po ukusu prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 09:16