MESNO JELO

Goveđi gulaš s povrćem po ovom receptu ispast će gusto, bogato i zasitno

 Ribeirorocha/Getty Images/istockphoto
Ovo jelo kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat dok meso ne omekša, a povrće se raspada, a tekućina potpuno ne reducira
Ovo jelo kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat dok meso ne omekša, a povrće se raspada, a tekućina potpuno ne reducira

Goveđi gulaš s povrćem

Trebat će vam:

600 g goveđeg mesa za gulaš

3 srednje krumpira

2 mrkve

2 veća luka

2 režnja češnjaka

2 žlice ulja

2 žličice mljevene paprike

1 žličica suhog timijana

1 žličica kumina (po želji)

sol i svježe mljeveni papar

50 ml vode ili temeljca

Priprema:

Goveđe meso narežite na kocke, posolite i popaprite. U velikoj posudi zagrijte ulje i kratko popržite meso sa svih strana. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte dok ne postane staklast, zatim dodajte češnjak i začine. Mrkvu i krumpir narežite na kockice i dodajte u posudu. Ulijte minimalnu količinu vode ili temeljca samo da se meso počne kuhati. Pokrijte i kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat dok meso ne omekša, a povrće se raspada, a tekućina potpuno ne reducira i stvori gusti gulaš bez jušnog dijela. Po potrebi prilagodite sol i papar prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2025 18:26