Goveđi gulaš s povrćem
Trebat će vam:
600 g goveđeg mesa za gulaš
3 srednje krumpira
2 mrkve
2 veća luka
2 režnja češnjaka
2 žlice ulja
2 žličice mljevene paprike
1 žličica suhog timijana
1 žličica kumina (po želji)
sol i svježe mljeveni papar
50 ml vode ili temeljca
Priprema:
Goveđe meso narežite na kocke, posolite i popaprite. U velikoj posudi zagrijte ulje i kratko popržite meso sa svih strana. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte dok ne postane staklast, zatim dodajte češnjak i začine. Mrkvu i krumpir narežite na kockice i dodajte u posudu. Ulijte minimalnu količinu vode ili temeljca samo da se meso počne kuhati. Pokrijte i kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat dok meso ne omekša, a povrće se raspada, a tekućina potpuno ne reducira i stvori gusti gulaš bez jušnog dijela. Po potrebi prilagodite sol i papar prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....