KUHAJ KAO CHEF

Napravite fantastičan rižoto s dimljenom skušom po receptu chefa poznatog splitskog restorana

 Bozidar Vukicevic/Cropix
Stipe Šušnjara iz splitskog Artičoka otkrio nam je kako dimiti ribu, a potom skuhao ovaj sjajan rižoto

Za dvije osobe trebat će vam:

200 g Carnaroli riže

4 žlice maslinova ulja

50 ml bijelog vina

povrtni temeljac prema potrebi

pola manjeg poriluka

1 ljutika

1 vezica divljih šparoga (ili tušta ili drugog sezonskog povrća)

7 - 8 listova medvjeđeg luka

2 fileta dimljene skuše

sol i papar

grana padana ili pecorino sir po želji

Priprema:

Poriluk i ljutiku kratko izdinstajte na dvije žlice maslinova ulja, a zatim ih izblendajte u kremu koju ćete poslije dodavati u rižoto. Vrhove šparoga odvojite sa strane, a od ostatka skuhajte povrtni temeljac. Rižu kratko popržite na maslinovu ulju pa podlijte bijelim vinom. Kad vino ishlapi, nastavite podlijevati temeljcem. Dodajte kremu od poriluka i ljutike te nastavite miješati. Dvije do tri minute prije kraja pripreme rižota dodajte vrhove šparoga i svježi medvjeđi luk. Rižoto dodatno začinite s dvije žlice maslinova ulja, soli i paprom. Kad je rižoto dovoljno kremozan, servirajte ga i posložite po njemu dimljenu skušu. Skušu se termički dodatno ne obrađuje kako ne bi izgubila okus, dovoljno će se ugrijati dok stoji na rižotu. Prema želji dovršite s malo grana padano ili pecorino sira.


KAKO DIMITI SKUŠU U KUĆNIM UVJETIMA SAZNAJTE OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:01