KORAK PO KORAK

Napravite hrskave španjolske churrose i poslužite ih uz umak od lješnjaka i čokolade

Zagreb, 131021.
Jesenski kolaci koje je pripremila slasticarka Ana Maric.

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Kroz pripremu hrskavih, prženih churrosa vodila nas je slastičarka Ana Marić

Za churrose će vam trebati:

125 g mlijeka

125 g vode

100 g maslaca

170 g glatkog brašna

3 g soli

3 g šećera

225 g jaja

Za pastu od lješnjaka:

250 g prženih lješnjaka

150 g kristal-šećera

Za čokoladnu kremu od lješnjaka:

200 g slatkog vrhnja

100 g tamne čokolade

70 g paste od lješnjaka

Priprema:

Kuhajte do vrenja vodu, mlijeko, maslac, sol i šećer.

image

Zagreb, 131021.
Jesenski kolaci koje je pripremila slasticarka Ana Maric.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX

Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Dodajte prosijano brašno pa miješajte dok se ne stvori tijesto koje se odvaja od stijenki posude.

image

Zagreb, 131021.
Jesenski kolaci koje je pripremila slasticarka Ana Maric.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX

Marko Miscevic/Cropix/Cropix
image

Zagreb, 131021.
Jesenski kolaci koje je pripremila slasticarka Ana Maric.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX

Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Tijesto malo prohladite, stavite u mikser i dodajte jaja u nekoliko navrata. Povežite u glatku svilenkastu smjesu.

image

Zagreb, 131021.
Jesenski kolaci koje je pripremila slasticarka Ana Maric.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX

Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Tijesto za churrose stavite u slastičarsku vrećicu sa željenim nastavkom.

image

Zagreb, 131021.
Jesenski kolaci koje je pripremila slasticarka Ana Maric.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX

Marko Miscevic/Cropix/Cropix
image

Zagreb, 131021.
Jesenski kolaci koje je pripremila slasticarka Ana Maric.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX

Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Ulje za prženje zagrijte do 150-160 Celzijevih stupnjeva. Istiskujte tijesto u zagrijano ulje u željene oblike i veličine.

image

Zagreb, 131021.
Jesenski kolaci koje je pripremila slasticarka Ana Maric.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX

Marko Miscevic/Cropix/Cropix
image

Zagreb, 131021.
Jesenski kolaci koje je pripremila slasticarka Ana Maric.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX

Marko Miscevic/Cropix/Cropix
image

Zagreb, 131021.
Jesenski kolaci koje je pripremila slasticarka Ana Maric.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX

Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Uz churrose poslužite čokoladnu kremu s pastom od lješnjaka. Pastu napravite tako da lješnjake najprije tostirate u pećnici na 180 ºC oko 10 do 15 minuta, dok im opna ne počne pucati. Kristal-šećer na tavi lagano otopite i karamelizirajte do zlatnožute boje. Razvucite ga na tanko na masnom papiru i ohladite. Šećer razbijte i u blenderu usitnite na komadiće pa mu dodajte oljuštene lješnjake. Miksajte u glatku pastu ili željenu teksturu. Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, prelijte preko čokolade i paste od lješnjaka. Ostavite nekoliko minuta i povežite štapnim mikserom. Ohladite i poslužite s churrosima.

image

Zagreb, 131021.
Jesenski kolaci koje je pripremila slasticarka Ana Maric.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX

Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2021 10:06