KREMASTI ŠPINAT

Napravite ovaj klasik iz djetinjstva pa ga poslužite uz pire krumpir i jaja na oko

 Vicuschka
Nema do mamine kuhinje, a jedno od jela iz djetinjstva okus kojeg smo definitivno dobro upamtili je i kremasti špinat s mlijekom

Trebat će vam:

300 g špinata
500 ml mlijeka
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
2 režnja češnjaka
prstohvat muškatnog oraščića
sol i papar

Priprema:

Špinat operite, očistite i nasjeckajte na sitno. U dubljoj zdjeli otopite maslac, dodajte sitno sjeckani češnjak, a zatim i dvije žlice brašna. Dobro promiješajte dok ne dobijete pastu. Polako dodajte toplo mlijeko, uz neprestano miješanje. Miješajte sve dok ne potrošite mlijeko, a umak ne postane gust i kremast. Dodajte muškatni oraščić, a zatim i sjeckani špinat. Začinite soli i paprom. Kuhajte još pet minuta dok špinat ne povene. Dodatno začinite prema potrebi, i poslužite uz pire krumpir i/ili jaja na oko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:00