CHEFOVSKI RECEPT

Napravite slasnu uskršnju šunku u kruhu po receptu glavne chefice Esplanade

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Glavna chefica zagrebačke Esplanade, u kojoj krunu princeze nosi četveromjesečna Vita, predstavila nam je svoj uskrsni meni

1 kg glatkog brašna
40 g svježeg kvasca
500 ml vode
25 g soli
500 g kuhane šunke

Kvasac pomiješajte sa šećerom u 200 ml mlake vode. Ostavite na toplom 10 minuta. Brašno i sol pomiješajte pa dodajte vodu i kvasac. Povežite sve sastojke i stavite miješati. Ostavite tijesto da se odmori 45 minuta. Tijesto razvaljajte na debljinu od 1 cm. Tijesto razdvojite na dva dijela, ovisno o veličini šunke. Na prvi komad razvaljenog tijesta stavite šunku. Prekrijte drugim djelom razvaljenog tijesta i spojite oba tijesta. Probušite malu rupu veličine prsta sa strane kako bi mogla izlaziti para. Šunku u kruhu stavimo u zagrijanu pećnicu na 175°C na sat, sat i 30 minuta, ovisno o veličini šunke. Pretkraj pečenja tijesto možete premazati žumanjkom. Šunku izvadite i ohladite na rešetki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:51