TOP RUČAK

Napravite žgance od krumpira, trebat će vam 5 sastojaka, a bit će apsolutni hit na svakom stolu

 Darko Tomas/
Recept za žgance od krumpira dobili smo u međimurskoj vinariji Dvanajščak-Kozol

Za dvije porcije trebat će vam:

3 srednja krumpira

voda za kuhanje

sol

500 g brašna

mast za prženje

Priprema:

Krumpir ogulite i narežite na ploške. Stavite u posudu, posolite i dodajte vode tek toliko da prekrije krumpir. Kad je omekšao, usitnite ga gnječilicom za krumpir zajedno s vodom u kojoj se kuhao kako biste dobili kašu. Vratite na topli štednjak i polagano, uz neprestano miješanje dodajte brašno. Dobro pomiješajte kako biste dobili tvrdu smjesu. Mora biti tvrđa od klasičnog pirea od krumpira. Žgance morate lijepo vaditi žlicom, bez da se tijesto opire. Žgance od krumpira stavite na dobro zagrijanu mast koju ste otopili na tavi. Pecite dok ne postanu hrskavi izvana. Poslužite s kobasicom i dodajte začinsko bilje po želji, primjerice timijan.

image
Darko Tomas/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 17:01