Sezona marelica ide svome kraju i pravo je sada pravo vrijeme da je iskoristite najbolje što možete. Osim pekmeza, koji ove godine radimo u pećnici, i to po receptu koji smo s vama već podijelili, ovih ih dana spajamo i s prhkim tijestom. Jer, iskreno govoreći, postoji li zbilja išta bolje od kombinacije blago hrskavog tijesta koje se topi u ustima i slatko kiselkastih marelica? Pa i dok ovo pišemo, u kutevima usana skupljaju nam se sline i jedva čekamo baciti se na pripremu.
U nastavku vam ostavljamo dva recepta, jedan za brzinsku pitu s hrskavim posipom, koju mogu napraviti i totalni amateri u kuhinji, a koja upravo na najbolji način spaja bogato tijesto sa svježim voćem, a drugi za malo raskošniju, ljepšu i pitu koja će zaustavljati poglede na koji god stol je postavite.
RECEPT ZA HRSKAVU PITU OD MARELICA
Recept za tart s kremom s pireom od marelice s nama je podijelila naša suradnica Slavica Šagolj i, moramo priznati, još danas pamtimo okus i jedva je čekamo ponoviti i u svojoj kuhinji. Osim što izgleda zbilja lijepo, toliko je ukusna da će vam biti žao što je tek sada prvi put pripremate i recept ćete obavezno spremiti i za iduću godinu!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....