SAMO DA JE PITE

Nema bolje kombinacije od prhkog tijesta i marelica, danas pitu radimo na jedan od ova dva načina (i ne možemo se odlučiti koja je bolja)

Ako volite pitu od marelica, nastavite čitati, jer pripremili smo dvije prave poslastice

Sezona marelica ide svome kraju i pravo je sada pravo vrijeme da je iskoristite najbolje što možete. Osim pekmeza, koji ove godine radimo u pećnici, i to po receptu koji smo s vama već podijelili, ovih ih dana spajamo i s prhkim tijestom. Jer, iskreno govoreći, postoji li zbilja išta bolje od kombinacije blago hrskavog tijesta koje se topi u ustima i slatko kiselkastih marelica? Pa i dok ovo pišemo, u kutevima usana skupljaju nam se sline i jedva čekamo baciti se na pripremu.

image
Pexels/

U nastavku vam ostavljamo dva recepta, jedan za brzinsku pitu s hrskavim posipom, koju mogu napraviti i totalni amateri u kuhinji, a koja upravo na najbolji način spaja bogato tijesto sa svježim voćem, a drugi za malo raskošniju, ljepšu i pitu koja će zaustavljati poglede na koji god stol je postavite.

RECEPT ZA HRSKAVU PITU OD MARELICA

image
Lidija Lončarić/

Recept za tart s kremom s pireom od marelice s nama je podijelila naša suradnica Slavica Šagolj i, moramo priznati, još danas pamtimo okus i jedva je čekamo ponoviti i u svojoj kuhinji. Osim što izgleda zbilja lijepo, toliko je ukusna da će vam biti žao što je tek sada prvi put pripremate i recept ćete obavezno spremiti i za iduću godinu!

RECEPT ZA TART S PIREOM OD MARELICA

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 16:34