CIMET ILI MAK?

Nema do mirisa toplog dizanog tijesta nedjeljom, a upravo je sada idealno vrijeme da napravite prve rolice sezone

Ako pitate našu suradnicu Slavicu Šagolj, svaka od ovih kombinacija ima svoju čar, pitanje je samo je li vaš favorit cimet ili mak

Stigla je sezona dugih rukava i paljenja pećnice, ono vrijeme kada još nismo spremni upaliti grijanje, ali se zato grijemo uz topla peciva koja pripremamo sami. A kakvo bi to otvaranje jeseni bilo bez dobrih, mekih, sočnih rolica? Bez obzira jeste li fan maka ili cimeta (ili vam se možda još više sviđa kombinacija obje varijante?), ovi recepti, sigurni smo, osvojit će vas na prvu.

NAJMEKŠE CIMET ROLICE

Već smo tisuću puta ponovili kako su cimet rolice po receptu Slavice Šagolj najmekše koje smo ikada probali i pri tome stojimo i danas. Tope se u ustima, nadjeva ima taman dovoljno da pokrije svaki dio rolice i najbolje su kada se premažu jednostavnim kremastim premazom na bazi krem sira. Probajte i obavezno javite dojmove.

RECEPT ZA CIMET ROLICE

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

MAK JE UVIJEK DOBRA IDEJA

U slučaju da vam se baš jede dobra makovnjača, ali vam u formi malih zalogaja zvuči još bolje, recept za ove rolice stvoren je da ga isprobate već danas. I ovaj recept s nama je podijelila naša suradnica Slavica Šagolj, dakle, greške nema. Zasučite rukave i uronite ruke u zdjelu s brašnom, to je ionako jedino što ima smisla na prohladnu rujansku nedjelju.

RECEPT ZA MAK ROLICE

image
Berislava Picek/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 15:30