Kako dobro

Nema slasnijeg ljetnog obroka, pripremite njoke s pestom od bosiljka, pancetom i parmezanom

 Drong/Getty Images
Bilo da ste na moru i odmarate ili ste još uvijek u gradu i radite - ovo jelo će vas i razveseliti i utješiti
Bilo da ste na moru i odmarate ili ste još uvijek u gradu i radite - ovo jelo će vas i razveseliti i utješiti

Vrijeme pripreme: 30 min
Vrijeme kuhanja: 15 min
Broj osoba: 4

NJOKI S PESTOM OD BOSILJKA, PANCETOM I PARMEZANOM

Za njoke:
1 kg krumpira
250 g glatkog brašna
1 jaje
sol

Za pesto:
vezica svježeg bosiljka
50 g pinjola
1 češanj češnjaka
50 g ribanog parmezana
100 ml maslinovog ulja
sol i papar

Dodatno:
150 g pancete (narezane)
30 g ribanog parmezana za posipanje

Priprema:
Skuhajte krumpire (oguljene i narezane) u slanoj vodi, ocijedite i zgnječite. Umijesite tijesto s brašnom, jajetom i malo soli. Oblikujte valjke, narežite na male komade. Skuhajte njoke u kipućoj vodi pa izvadite čim isplivaju. U blender stavite bosiljak, pinjole, češnjak, parmezan, maslinovo ulje, sol i papar. Miksajte dok ne dobijete glatki pesto umak. Na tavi popržite pancetu dok ne postane hrskava. Dodajte pesto i njoke pa lagano promiješajte. Pospite ribanim parmezanom te toplo poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
08. srpanj 2025 14:01