
Vrijeme pripreme: 30 min
Vrijeme kuhanja: 15 min
Broj osoba: 4
NJOKI S PESTOM OD BOSILJKA, PANCETOM I PARMEZANOM
Za njoke:
1 kg krumpira
250 g glatkog brašna
1 jaje
sol
Za pesto:
vezica svježeg bosiljka
50 g pinjola
1 češanj češnjaka
50 g ribanog parmezana
100 ml maslinovog ulja
sol i papar
Dodatno:
150 g pancete (narezane)
30 g ribanog parmezana za posipanje
Priprema:
Skuhajte krumpire (oguljene i narezane) u slanoj vodi, ocijedite i zgnječite. Umijesite tijesto s brašnom, jajetom i malo soli. Oblikujte valjke, narežite na male komade. Skuhajte njoke u kipućoj vodi pa izvadite čim isplivaju. U blender stavite bosiljak, pinjole, češnjak, parmezan, maslinovo ulje, sol i papar. Miksajte dok ne dobijete glatki pesto umak. Na tavi popržite pancetu dok ne postane hrskava. Dodajte pesto i njoke pa lagano promiješajte. Pospite ribanim parmezanom te toplo poslužite.
Komentari
0