Zaboravite sokove, kuhajte juhe!

NEŠTO NA ŽLICU: Pet totalno drugačijih proljetnih juhica

Od svježeg sezonskog povrća i začinskih trava zaista se u tren oka dadu pripraviti izvrsne okrepljujuće juhe. Zaboravite sokove, kuhajte juhe!

Juhe se brzo i lako pripremaju, osobito sada u proljeće. Odabrano se povrće usitni po želji: može se nasjeckati nožem ili samljeti u blenderu. Ovaj potonji način najbolji je ako u konačnici želimo dobiti kremastu juhu. Dovoljan je jedan temeljni sastojak za ukusnu juhu, ali su isto tako zanimljive najrazličitije kombinacije. Taj se sastojak kratko prokuha u vreloj vodi uz dodatak soli i omiljenog ulja, maslaca ili neke masnoće životinjskog porijekla. Iz povrća će se izvući više okusa ako se na masnoći kratko preprži pa tek potom podlije vodom. Isprobajte ovih pet recepata!

Juha od koprive s pinjolima i maslinovim uljem

 

Juha od losos pastrve

 

Juha od oslića i cipla s krumpirom i koromačem

Privatna arhiva

Juha od crvene leće s kurkumom

Juha s bijelim šparogama i koromačem

Mario Kučera / Hanza Media
 

Izdvajamo

Iz drugih medija