JEDNOSTAVAN

NEŠTO SLATKO ZA POČETAK DANA: Tart s bobičastim voćem i kremom od mascarponea!

Iskoristite bobičasto voće!

Napravite ovaj tart s jagodama, malinama, kupinama, možda ubacite koji ribizl i borovnice. Nećete pogriješiti u svakom slučaju!

Za prhko tijesto:

220 g brašna
50 g šećera
prstohvat soli
130 g hladnog maslaca
1 jaje

Krema od mascarponea:

300 g mascarponea
8 žlica šećera u prahu,
limunova korica
4 žlice limunova soka
180 ml slatkog vrhnja za šlag

Nadjev:

200 g jagoda
200 g borovnica
200 g ribizla želatina (količina ovisi o kalupu)

 

 

Priprema:

Sve sastojke za tijesto umijesite u glatku smjesu pazeći da ga ne premijesite. Zamotajte ga u foliju i spremite u hladnjak na barem pola sata da se stisne. Zatim tijesto razvaljajte na 2 mm debljine pa utisnite u kalup. Pecite oko 20 minuta na 180°C. Za kremu na laganoj vatri kuhajte slatko vrhnje, dodajte šećer i miješajte dok se ne otopi. Dodajte limunovu koricu pa umiješajte i mascarpone. Pustite da se krema odmori kojih 15 minuta, a zatim je rasporedite po pečenom tijestu pa sve zajedno pecite još 20 minuta na 180°C. Po vrhu složite bobičasto voće po izboru pa prelijte želatinom koju ste prethodno rastopili u vodi.

Izdvajamo

Iz drugih medija