ODABRALI KLINCI

O, da! Ipak se lako zaljubiti u patlidžan, skuhali smo Nastasjinu caponatu i trenutni je favorit

 Berislava Picek/Cropix/
Iskoristite ljetno povrće i isprobajte nove recepte koji će vam olakšati pripremu ručka

Patlidžan je namirnica koju ili obožavamo ili ne podnosimo. Upravo zbog te posebnosti vrlo ga je škakljivo s određenim uspjehom uvesti u dječju prehranu. Osim specifičnog okusa i teksture, bitno je da ga se pravilno obradi kako bi mala nepca uspješno degustirala ovu zdravu povrtnicu. Ako ga pripremate za pohanje u pećnici, potrebno ga je prije odgorčiti soljenjem, a ako radite namaz od patlidžana, sol preskočite jer se za takav recept cijeli patlidžan u komadu peče u pećnici i tada ga je potrebno izbalansirati limunovim sokom.

Prutići od patlidžana

image
Berislava Picek/Cropix/

Jedan od mojih najdražih recepata s patlidžanom je svakako caponata. To jelo nije toliko često na stolovima prosječne hrvatske obitelji, ali kada bih ga nazvala talijanskom verzijom sataraša, možda bi češće bio na jelovniku. Fascinantno je da za caponatu kažu kako postoji recepata koliko i na Siciliji kuhara, odakle izvorno dolazi.

Caponata s bakalarom

image
Berislava Picek/Cropix/

Pripremite svoju verziju caponate s bakalarom, prije koje možete poslužiti prutiće od patlidžana iz pećnice, a ako vam ne dosadi, već sutradan pripremite fenomenalan umak za tjesteninu od patlidžana iz pećnice. Iako specifičnog okusa, sva tri jela dobro su prošla kod mojih cura.

Umak od patlidžana

image
Berislava Picek/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. srpanj 2022 09:51