NA ŽLICU

Obožavamo dobro kelj varivo, a imamo i recept za varijantu stvorenu za užurbane radne dane

rustic kale soup with meat and sausagerustic kale soup with meat and sausage
 Dar1930/Getty Images/istockphoto
Posebno ga dobro pamtimo iz djetinjstva, a danas ga pripremamo kao brz, zasitan, ali i ukusan ručak

Trebat će vam:

1 manja glavica kelja
2 krumpira
1 luk
2 mrkve
Suho meso ili kobasice
1 žličica crvene paprike
2 lovorova lista
Sol, papar

Priprema:

Na ulju pirjajte glavicu luku, dodajte sitno sjeckanu mrkvu i krumpir pa ubacite i suho meso ili kobasice. Dodajte lovorov list i vode toliko da prekrije sve sastojke. Začinite paprikom, soli i paprom. Kuhajte dok krumpir i mrkva ne omekšaju, a zatim dodajte sjeckani kelj i kuhajte dok ne povene. Poslužite uz kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 19:24