PROBAJ OVO

Od početka do kraja: kako napraviti domaće raviole s tartufima u gustom, slasnom umaku

 Berislava Picek/Cropix
Meri Vivoda, vlasnica restorana Old River, i njezin tim u kuhinji pripremili su jela od bijelog i crnog tartufa

Za tijesto će vam trebati:

500 g oštrog brašna

3 jaja + 1 žumanjak za rubove

Priprema:

Formirati "vulkan" od brašna te u sredinu razbiti jaja. Lagano umješavati jaja u brašno dok se ne dobije tvrdo tijesto. Zamotati u PVC foliju te staviti u hladnjak da se odmori jedan sat. Tijesto razvaljati na tanko te izrezati krugove promjera 8-10 cm koristeći se kalupom. Uz rubove tijesto premazati žumanjkom, napuniti smjesom, preklopiti i dobro stisnuti rubove prstima da se sve zatvori.

Punjenje za raviole:

500 g skute

100 g ribanog parmezana

2 jaja

30 g sitno ribanog bijelog tartufa

Priprema:

Sve dobro izmiješati i koristiti za punjenje raviola.

Umak od bijelih tartufa uz raviole:

1 ½ šalica povrtnog temeljca

2 žlice maslaca

2 žlice brašna

sol i papar po želji

10 g naribanih svježih bijelih tartufa

Priprema:

U dubljoj tavici rastopiti maslac, dodati brašno i miješati dok se smjesa ne sjedini. Postupno dodavati topli temeljac miješajući cijelo vrijeme. Pojačati vatru i, kada smjesa provri, smanjiti vatru i kuhati dok se umak ne zgusne. Posoliti i popapriti po želji te dodati svježe naribane bijele tartufe. Servirati uz raviole punjene skutom i bijelim tartufima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 12:49