Osnovna namirnica koja je oduvijek prehranjivala generacije u cijelom svijetu je - kruh. Jedemo ga uza sve, a danas kad ne oskudijevamo ni u čemu, i kruh imamo u svim oblicima, u izobilju. O njemu se oduvijek priča kao o kakvoj zlatnoj namirnici jer bez njega nam je u većini slučajeva dan nezamisliv, a jedemo ga i uz najfinija i najskupocjenija jela. Čak je i jedan od najboljih chefova, Talijan Massimo Bottura, svoju knjigu nazvao "Bread is gold", u prijevodu "Kruh je zlato". To nije knjiga o kruhu, niti kuharica s receptima s kruhom iako se u njoj mogu naći i jela s tom namirnicom, poput deserta od krušnih mrvica, mlijeka i šećera koji je radila njegova baka. Riječ je o knjizi u kojoj su ne samo Botturini, nego i recepti četrdesetak njegovih kolega koji su među najboljim chefovima na svijetu, a dao im je zadatak da osmisle ekonomične recepte dostupne svima s istom temom vodiljom: kako od ostataka hrane, pa tako i kruha, pripremiti zanimljiva i ukusna jela. Zlatna jela svake kuhinje! U našem editorijalu samo je nekoliko primjera onoga što se sve s kruhom može skuhati. Imamo cijeli jelovnik, i ono slano i slatko, a vi birajte i nastavite istraživati.
Pizza kruh
.jpeg)
Lazanje od kruha

Peciva s mozzarellom i rajčicom

Torta od panettonea

Muffini s kroasanima i borovnicama

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....