BRZU RUČAK

Od rajčica, patlidžana i luka napravite povrtni umak iz pećnice, poslužite ga uz kremastu palentu

 Poppyb
U slučaju da želite ubrzati proces pripreme, patlidžan i rajčice možete nasjeckati, začiniti pa ih takve ubaciti u pećnicu

Trebat će vam:

4 rajčice
1 patlidžan
1 veća glavica luka
3 režnja češnjaka
250 g palente
3 žlice parmezana ili drugog sira po želji
2 žlice maslaca
svježi bosiljak
maslinovo ulje
sol i papar

Priprema:

Patlidžan prerežite na pola, posolite ga i pustite da odstoji. Nakon 20 minuta obrišite ga papirnatim ručnikom i stavite u posudu za pečenje. Dodajte i rajčice, koje ste narezali na veće komade. Dodajte glavicu luka i češnjak. Dodajte maslinovo ulje, sol i papar. Ubacite malo svježeg bosiljka. Pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Za to vrijeme u posoljenoj vodi skuhajte palentu, a pred sam kraj dodajte sir i maslac. Dobro promiješajte. Kada je povrće gotovo, patlidžan izdubite tako da ostane samo meso. Pomiješajte ga s pečenim rajčicama, dodajte još bosiljka i začinite prema želji. Sve dobro promiješajte sa sokovima od pečenja i poslužite s palentom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 11:20