U pećnici!

Orada in forno

 Marko Miščević / Hanza Media
Savršeno mekana!

Trebat će vam:

1 veća orada
provansalske trave (timijan, bosiljak, origano...)
sol papr
maslinovo ulje
listovi peršina i celera
sivi pinot

Marko Miščević / Hanza Media

Priprema:

Riba se očisti i položi na aluminijsku foliju, a zatim se zareže sa svake strane na tri mjesta po tijelu (kako bi bolje prodrli začini). Ribu natrljamo začinima, obilno solju i paprom čak i oko glave i škrga. Sve se polije maslinovim uljem, a sa strane se obloži listovima celera i peršina. Dobro se zamota, a zatim stavlja peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C, i to 20 minuta. Na kraju polijemo sivim pinotom i uz otvorenu foliju sve zapečemo još pet minuta.

Isprobajte i šalšu od pomidora, paštu fažol, rižoto s tikvicama te špagete s dagnjama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:41