Otvoreni kvarnerski njok

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg krumpira
  • 300 g brašna
  • 2 žumanjka
  • sol, papar
  • majčina dušica
  • timijan
  • 250 g kozica
  • 1/2 veće buče
  • 1/2 žličica suhog đumbira
  • riblji temeljac

Priprema

1. korak

Pripremimo klasično tijesto za njoke od krumpira, brašna, žumanjka i začina. Tijesto razvaljamo na debljinu pola centimetra, izrežemo okruglim kalupom pa skuhamo.

2. korak

Meso buče i crveni luk ispečemo u pećnici pa pečeno sotiramo s prije pripremljenim ribljim temeljcem. Smjesu usitnimo mikserom i dodamo đumbir. Kozice kratko popečemo na maslinovom ulju. Na njoke složimo kremu od buče i kozica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:29