7 JELA U 7 DANA

Ovaj tjedan kuhamo brza i lagana jela, favoriti su pečene punjene paprike, pile s roštilja i juha s krumpirom

 Zoryanchik/Getty Images/istockphoto
Osim toga, na meniju je i krumpir salata, punjene paprike, salata s hobotnicom i slasni sendviči

Lagani i brzi obroci bili su naša ovotjedna inspiracija pri kreiranju tjednog menija. Tjedan smo tako odlučili započeti jednostavnom krumpir salatom sa slaninom, koja može biti samostalno jelo, ali je možete i poslužiti uz odrezak ili faširance, a zatim nastavljamo s pečenim punjenim paprikama na malo drugačiji način. Sredina radnog tjedna rezervirana je za gustu, bogatu juhu s krumpirom i porilukom, u četvrtak radimo njoke u umaku od rajčice, dok u petak kuhamo hobotnicu za jednostavnu salatu sa sitnom tjesteninom. Vikend je stvoren za male užitke pa tako radimo sendviče s mljevenim mesom i slasno pile s roštilja. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Krumpir salata ne mora biti dosadna, dovoljan je tek jedan dodatak koji će je podići za razinu više i učiniti još ukusnijom. Dodajte joj hrskavu pečenu slaninu i začinite kremastim dressingom s grčkim jogurtom i majonezom pa je poslužite kao samostalno jelo ili prilog kakvom sočnom odresku ili faširancu.

KRUMPIR SALATA SA SLANINOM

image
Vanillaechoes/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Punjene paprike ovog puta napravite na malo drugačiji način. Punite ih rižom s graškom, pospite velikom količinom sira i poslužite još tople uz zdjelu salate. Totalni ljetni hit!

PEČENE PUNJENE PAPRIKE

image
Zi3000/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Srijedom već po običaju kuhamo ručak na žlicu. Ovog puta na redu je gusta juha s krumpirom, porilukom, mrkvom i drugim korjenastim povrćem. Gusta, zasitna, ali istovremeno dovoljno lagana da nakon nje možete nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima, ova juha pravi je spas usred užurbanog radnog tjedna.

JUHA S KRUMPIROM I PORILUKOM

image
Alleko/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Jedno od jela koje posebno volimo kuhati kada nemamo previše vremena, a jede nam se nešto ukusno i utješno su i njoki s rajčicom. Kada smo, pak, posebno dobro raspoloženi, na kraju kuhanja, posipamo ih sirom i ubacujemo u pećnicu kako bi se stvorio hrskavi gornji sloj, a sir u kombinaciji s finim umakom lijepo se rastezao.

NJOKI U UMAKU OD RAJČICE

image
Lauripatterson/Getty Images

PETAK

Salatu s hobotnicom ovog puta napravite na malo drugačiji način. Hobotnicu skuhajte pa je spojite sa sitnom tjesteninom, dodajte masline, kapare, rajčice i mladi luk i poslužite kao lagano, svježe jelo. Napravite odmah duplu količinu, ova salata i za vašim bi stolom mogla biti veliki hit!

SALATA S HOBOTNICOM I SITNOM TJESTENINOM

image
Gorchittza2012/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Umjesto klasičnih burgera, napravite sendviče u koje ćete ubaciti pirjano mljeveno meso, sir i povrće po želji pa ih poslužite uz hrskave krumpiriće ili batat. Bit će zabavniji od običnih cheeseburgera, a i daleko jednostavniji za pripremu

SENDVIČI S MLJEVENIM MESOM

image
Noirchocolate/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

U nedjelju, pak, zapalite vatru, ugrijte rešetku i pile ispecite na roštilju, i to ispod cigle! Trebat će vam tek nekoliko sastojaka, a prije nego što krenete s pečenjem, ciglu omotajte u foliju. Hrskavo, slasno i odlično uz mladi krumpir ili kremastu salatu od krastavaca i vrhnja.

PILE S ROŠTILJA ISPOD CIGLE

image
Zoryanchik/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:33