Iako nam se čini da jesen već naveliko kuca na vrata, mi smo još uvijek u ljetnom raspoloženju i ručak nam se i dalje najčešće sastoji od omiljenih ljetnih plodova. Tjedan tako započinjemo salatom s tjesteninom i tikvicama, nastavljamo jednostavnim omletom iz pećnice u koji dodajemo slatke rajčice, a zatim, da se ipak malo ugrijemo, kuhamo i varivo s junetinom, graškom i mahunama. Nakon toga na redu je grah ili slanutak na tostu, tu su i kruščići s lignjama, zatim galette s rajčicama i pršutom i na kraju tjedna nagrada - najslasniji osso buco. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Kada ne znate što bi kuhali, nemate previše inspiracije, a ipak ne želite biti gladni 30-ak minuta nakon što pojedete neki usputni obrok, ova salata mogla bi se pokazati dobrom opcijom. Ukusna je i topla i hladna pa dio sutradan možete ponijeti i na posao.
Salata s tjesteninom i tikvicama
UTORAK
Iako može biti itekako dobar doručak, omlet iz pećnice zapravo je i odličan ručak i lagana večera. Količine prilagodite vlastitim potrebama, a osim rajčice, u kombinaciju možete ubaciti i papriku, tikvicu ili drugo povrće. Poslužite uz salatu.
SRIJEDA
A kada vam se jede nešto utješno i na žlicu, varivo je uvijek dobra opcija. Ovog tjedna radimo ga s junetinom, graškom i mahunama. Provjereno dobro!
Varivo s junetinom, graškom i mahunama
ČETVRTAK
Grah ili slanutak pripremljeni na ovaj način mogu se poslužiti i uz rižu, heljdu, proso ili drugi dodatak, ali nama su najslasniji na dobro zapečenom, od maslinova ulja blago masnom tostu.
PETAK
A u petak, umjesto klasičnih liganja uz krumpiriće ili salatu po želji, napravite lignje na mekim, dizanim kruščićima nalik pizzama. Ovo će se svidjeti baš svima za stolom!
SUBOTA
Za ovu pitu ne treba vam kalup, čak niti posebne sposobnosti pripreme tijesta. Samo ga razvaljajte, napunite nadjevom, preklopite rubove i ubacite u pećnicu. Dok se peče, vi pripremite salatu.
NEDJELJA
I na kraju tjedna jedan ultimativni klasik. Mesara zamolite za lijepe komade mesa, a zatim se bacite na pripremu. Najteži dio bit će, zapravo, čekanje da se jelo bude gotovo, ali za to vrijeme možete skuhati i pire krumpir, rižoto, napraviti njoke, salatu, ohladiti vino...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....