TJEDNI MENI

Ovaj tjedan radimo brze kukuruzne muffine, kremastu tjesteninu i slasnu ribu iz pećnice

 Vvmich/Getty Images/istockphoto
Osim toga, radimo i gustu juhu od cvjetače, prutiće od palente, piletinu s gljivama i lisnate zalogaje sa sirom

Još jedan zimski tjedan započinjemo jednostavnim jelom uz koje možete iskoristiti i ostatke pečenja. Radimo, naime, kukuruzne muffine koji mogu poslužiti kao sendvič, užina ili prilog, a ponijeti ih možete i na posao. Nastavljamo gustom juhom od cvjetače, a zatim radimo i hrskave prutiće od palente. U četvrtak su na meniju brzi zalogaji od lisnatog tijesta, u petak radimo brancina iz pećnice, a za vikend kremastu tjesteninu sa špinatom i sočnu piletinu iz pećnice.

PONEDJELJAK

Ovi kukuruzni muffini mogu biti odlična ideja ponedjeljkom, kada vam ostane kakav komad mesa od nedjeljnog pečenja koji zatim možete upakirati u peciva pa poslužiti kao sendvič ili od mesa jednostavno napraviti kremastu paštetu. Osim toga, muffine možete poslužiti i kao prilog varivima i jelima s umacima ili jednostavno uz namaze kao što su krem sir ili čak ajvar.

KUKURUZNI MUFFINI

image
Bhofack2/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Bez dobre juhe nema tjednog menija. Ovog puta radimo kombinaciju cvjetače i krumpira, a rezultat je gusto, zasitno jelo na žlicu kojem ćete se vjerojatno poželjeti vratiti.

GUSTA JUHA OD CVJETAČE I KRUMPIRA

image
Robynmac/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Umjesto klasičnih krumpirića, razmislite o tome da napravite prutiće od palente. Poslužiti ih možete uz klasične umake kao što su kečap i ajvar, a napraviti možete i umak od sira tako da u topli bešamel umiješate, primjerice, cheddar i malo ljutog umaka po želji.

PRUTIĆI OD PALENTE

image
Heinstirred/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

U četvrtak radimo brze hrskave zalogaje sa sirom i tikvicama koje su odlična ideja i za ručak na poslu. Poslužiti ih možete same, a dobro se slažu i uz čašu jogurta.

HRSKAVI ZALOGAJI OD LISNATOG TIJESTA I SIRA

image
Noirchocolate/Getty Images/istockphoto

PETAK

Kraj radnog tjedna rezerviran je za slasnu ribu. Ovog puta napravite je u kombinaciji s krumpirom. Sve zajedno ubacite u pećnicu i uživajte u jednostavnom, a uvijek ukusnom ručku.

BRANCIN IZ PEĆNICE

image
Vvmich/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Kremasta tjestenina uvijek je dobra ideja. Napravite umak od špinata, dodajte začine po želji, a u kombinaciju možete ubaciti i tunu iz konzerve ili komadiće piletine koje ste najprije dobro zapekli sa svih strana.

KREMASTA TJESTENINA SA ŠPINATOM

image
Luchezar/Getty Images

NEDJELJA

Piletina s gljivama na ovaj način priprema se brzinski, a ukusna je i poslužiti je možete kako za ručak usred radnog dana, tako i za raskošniji obiteljski ručak nedjeljom. Dodajte i prilog po želji, primjerice pire krumpir, kremastu palentu ili heljdu.

PILETINA S GLJIVAMA IZ PEĆNICE

image
Zi3000/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:03