7 jela za 7 dana

Ovaj tjedan radimo drugačije lazanje, gusto i zasitno varivo, heljdu i kotlete

 Yelenayemchuk/Getty Images/istockphoto
Za ovotjedni meni donosimo recepte koji su relativno brzo gotovi i pomalo drugačiji, no mogli bi vam se baš zato svidjeti

Ulazimo u drugi školski tjedan, a neki među vama tek su se i vratili s godišnjeg odmora pa će im povratak u svakodnevicu biti nešto teži, nego za "običnog" ponedjeljka. Dozvolite si malo "švercanja" pa umjesto da gubite vrijeme na smišljanje odgovora na ono vječno pitanje - što kuhati, posegnite za našim šalabahterom. Donosimo vam sedam prijedloga, baš koliko je i dana u tjednu. Recepti su to za relativno brz, ali ukusan ručak. Tjedan započinjemo laganom tjesteninom, nastavljamo s receptom za rizi-bizi na način kako ga vjerojatno do sad niste pripremali, u srijedu smo odlučili kuhati povrtno varivo, dok u četvrtak umjesto piletine i riže pripremamo puretinu i heljdu. Mi smo riblje ražnjiće planirali raditi u petak, no možete ih, naravno, pripremiti kad god vam se jedu. U subotu pripremamo lazanje, jer nedjelju želimo uživati u dobrom društvu uz okuse djetinjstva.

PONEDJELJAK

Ako ste zaboravili otići u trgovinu ili mesnicu, ne brinite, za ovo jelo vam ne treba meso, a bit će prefino. Priprema i kuhanje uzet će vam nešto više od pola sata vremena, a sasvim sigurno ćete ga htjeti brzo ponoviti kad vidite kako je jednostavno i ukusno.

Tjestenina s patlidžanom

image
Ale02/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Volite li rizi-bizi, a već ste ga se pomalo i zasitili, možda je ovaj recept dobra nadogradnja za jelo kojem teško možete odoljeti. Pripremite rizi-bizi kao inače, no umjesto da ga odmah servirate, oblikujte kuglice, uvaljajte u brašno, jaja i prezle pa ih pržite dok ne dobiju zlatnu boju.

Hrskavi rizi-bizi

image
Geolee/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Tjedan ne možemo zamisliti bez jela na žlicu, a ako ste se poput nas zaželjeli povrća onda je ovo varivo idealno za vas. U njemu nema mesa, ali vjerujte, nikome neće ni nedostajati. Lijepo je gusto, bogato okusima i začinima, a uz njega možete poslužiti prilog ili domaći kruh.

Povrtno varivo

image
Yelenayemchuk/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

U posljednje vrijeme sve češće čujemo ljude oko sebe da kažu kako više ne mogu vidjeti, a kamoli jesti piletinu i rižu, zato donosimo ideju za jedno slično, ali okusima bogatije jelo. Piletinu smo zamijenili puretinom, a rižu heljdom i dobili kombinaciju u koju biste se mogli zaljubiti. Isprobajte.

Heljda s puretinom i povrćem

image
Olga Mazyarkina/Getty Images/istockphoto

PETAK

Odaberite omiljenu ribu, filetirajte je ako već nije filetirana, a potom nanižite na ražnjiće i ispecite na grill tavi ili u pećnici. Omiljena marinada neka vam bude pri ruci, jer kad krenete jesti ovako pripremljenu ribu, nećete željeti stati dok ne ispraznite cijeli tanjur.

Riblji ražnjići

image
Luchezar/Getty Images

SUBOTA

Ove lazanje super su ideja jer su preukusne i hladne, a sjajna su promjena i za sve one koji traže alternativu na klasične lasagne bolognese. Osim toga, dobre su i zato što ih možete pripremiti danas, pa ne morate kuhati sutra, a to u današnjem užurbanom tempu života, zaista zlata vrijedi.

Lazanje s piletinom

image
Olha_afanasieva/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Malo smo se prisjetili djetinjstva, kada smo se za ručak okupljali oko bakinog stola. U tim prigodama nekad bi se na stolu našli kotleti s pireom od krumpira i grašak. Ako ste se i sami poželjeli okusa tradicije i bakine kuhinje, neka vam ovo jelo bude inspiracija za nedjeljni ručak.

Svinjetina s pireom od krumpira i graškom

image
Marko Jan/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:54