7 jela za 7 dana

Ovaj tjedan radimo jela s rižom, zapečeni krumpir i bogate juhe s kobasicama ili cvjetačom

Pametno iskoristite ostatke, poigrajte se sa začinima i svakodnevne namirnice pripremite na drugačiji način

Novi tjedan predstavlja novu priliku za isprobavanje recepata pomoću kojih za čas možete na stolu imati zasitan i hranjiv obrok koji će vam omogućiti da nastavite sa svojim danom bez brige. U ponedjeljak neka na meniju bude salata na bazi riže i povrća, a u utorak neka se iz vaše zdjelice puši vruća juha od cvjetače i sira. Za srijedu spremite tortilju s jajima, a u četvrtak se okrijepite juhom s tortelinima i kobasicom. Neka petak bude dan za povrtno jelo od bundeve, a u subotu se počastite kremastim zapečenim krumpirom. U nedjelju odvojite vrijeme za omiljeni komad svinjetine i poigrajte se začinima, a poslužite ga uz omiljeni prilog.

PONEDJELJAK

Ostane li vam kuhane riže od obroka, bez brige, iskoristite je za salatu u koju možete ubaciti brojno sezonsko povrće, orašaste plodove, komadiće sira i konzervirano povrće poput graha i slanutka. Sve sastojke možete pomiješati i ostaviti nezačinjene do trenutka kada ste spremni ručati.

SALATA OD RIŽE S BROKULOM I SLANUTKOM

image
Nata_vkusidey/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Nema boljeg osjećaja od topline koja se širi tijelom nakon prvih nekoliko žlica vruće kremaste juhe! Ovaj tjedan spremite je od cvjetače i sira, a možete je poslužiti uz tostirani kruh ili meke kiflice koje ćete umakati u juhu.

JUHA OD CVJETAČE I SIRA

image
Anastasia Dobrusina/Getty Images

SRIJEDA

Iako jaja povezujemo većinom s doručkom, ona mogu biti odlična osnova i za zasitan ručak, osobito ako ih ubacite u tortilju i kombinirate s rižom, sirom i drugim povrćem. Gotovo za čas i pogodno za brojne preinake, ovo će jelo biti pun pogodak za brzi ručak.

TORTILJA S JAJIMA I POVRĆEM

image
Arx0nt/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Idući put kada kupite kobasicu za kuhanje, zašto njeno fino i začinjeno meso ne biste izvadili iz ovojnice i ispekli na luku pa zatim prelili omiljenim temeljcem? Idući korak neka vam bude ubacivanje tortelina s nadjevom po želji i za čas ste složili bogatu juhu koja će vas držati sitima satima!

JUHA S TORTELINIMA I KOBASICOM

image
Lauripatterson/Getty Images

PETAK

Ako inače baš i nemate strpljenja guliti tikvu pa uvijek s veseljem na tržnici kupujete vrećice s već narezanim povrćem, sjetite se da vam za ovaj recept ipak treba cijela, kako biste je lakše naribali. Jednom kad odradite taj zadatak, ubacite u miks usitnjene grožđice, omiljene začine, koje jaje i brašno te za čas imate spremne ukusne popečke koje možete ubaciti u sendvič, salatu ili jesti s umakom.

POPEČCI OD TIKVE S GROŽĐICAMA

image
From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Nema slasnijeg jela od vrućih krumpira zapečenih s vrhnjem i tek nešto malo začina! Upravo radi ovog recepta vrijedi uložiti u mandolinu kako biste svoje krumpire mogli ujednačeno narezati, ali budite uvijek na oprezu kada baratate tim oštrim kuhinjskim alatom.

ZAPEČENI KRUMPIR

image
Magone/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Idući put kod svog provjerenog mesara nabavite ozbiljan komad svinjske potrbušine i dajte mašti na volju, barem kada je riječ o kombinaciji začina kojima ćete tom mesu dati poseban okus.

PEČENA SVINJSKA POTRBUŠINA NA AZIJSKI

image
Vladimir Mironov/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 08:42