ŠTO KUHATI?

Ovaj tjedan radimo rezance od tikvica, pečemo patlidžane i spremamo škampe za prste polizati

Iako se trudimo minimalno paliti pećnicu tijekom ljeta, ponekad nema slađeg zadatka nego iz pećnice izvaditi ukusno pečenje oko kojeg nije trebalo puno brinuti

Ako ste u potrazi za idejama što spremati za jelo ovaj tjedan, ne tražite dalje! Donosimo vam sedam novih recepata sa sezonskim namirnicama koje su trenutno na tržnicama. Od finog i kremastog patlidžana, do sočnih rajčica i hrskavih tikvica, spremite jela koja će zadovoljiti vašu želju za domaćim povrćem. Kada nemate mnogo vremena složite si brzi sendvič s piletinom i avokadom, bacite paprike i junetinu u wok ili spremite škampe u umaku koji ćete kasnije kruhom pokupiti do zadnje kapi! Tjedan završite slasnim pilećim zabatcima iz pećnice.

PONEDJELJAK

Piletinu za ovaj bogati sendvič možete kratko marinirati pa ispeći neposredno prije slaganja sendviča, ali posebno će biti ukusan i osvježavajuć ako u njega ubacite hladne komadiće mesa. Iskoristite ostatke nedjeljnog ručka i pomiješajte ih s krupno narezanim komadima avokada i sočne rajčice uz dodatak avokado majoneze, a počastite se i omiljenim kruhom za poseban doživljaj.

Sendvič s piletinom i avokadom

image
Mariha-kitchen/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Sada je pravi trenutak da rajčice ubacite u gotovo svako jelo koje spremate! Krenula je njihova sezona, što znači da možete naći mirisne, sočne i mesnate rajčice, ali i posebno slatke sitne cherry rajčice koje su poput bombona, što svakako treba iskoristiti. Kratko ih popecite i od njih napravite slasni umak koji možete poslužiti uz tjesteninu ili pak uz rezance od svježih tikvica.

Pečene rajčice s rezancima od tikvica
image
Bhofack2/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Kremasto aromatično meso u pećnici zapečenog patlidžana svakako je zvijezda ovog jela, a dodatak umaka od jogurta i cikle podići će ga na višu razinu. Najbolje je nabaviti manje komade patlidžana jer će cijeli proces pečenja biti kraći, a ovakvo jelo je odličan izbor i za poslužiti u društvu jer nitko neće ostati ravnodušan na kombinaciju okusa koje nudi.

Pečeni patlidžan s umakom od jogurta i cikle
image
Studiomikara/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Ako nemate puno vremena, najbolje je nabrzinu skuhati rižu i dobro zagrijati wok pa u njega ubaciti na trakice narezanu papriku i junetinu i pustiti da se fino zapeku. Uz dodatak umaka od soje i drugih začina, ovo će jelo dobiti dodatnu dimenziju i oduševiti vas.

Junetina s paprikom i rižom

image
Annapustynnikova/Getty Images/istockphoto

PETAK

Sigurni smo da škampe i kozice volite spremati na razne zabavne načine, a najbolji su uvijek oni nakon kojih u posudi ostane aromatični umak u koji je najslađe uroniti meki komadić kruha. Ako slijedite recept u nastavku, upravo ćete dobiti takvo jelo pa se opremite i finim kruhom za umakanje!

Škampi na španjolski
image
Alleko/Getty Images

SUBOTA

Svi vrlo dobro znamo da ne treba svaki obrok imati u sebi meso da bi bio bogat i zasitan, a recept koji slijedi odličan je primjer toga. Osim što sadrži na trakice narezani pečeni patlidžan, u posudu se ubacuju i kuhana jaja koja su uvijek odličan sastojak za razne tople i hladne salate.

Ljutkasta salata od pečenog patlidžana s jajima

image
Maryna Iaroshenko/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA


Kada se obitelj okupi oko nedjeljnog stola, najbolje je poslužiti neko utješno i toplo jelo koje će svima zamastiti prste. Jedno takvo jelo su i pečeni pileći zabatci s gljivama. Uvijek je najslasnije jesti rukama, a budući da se u ovim zabatcima i dalje nalaze kosti, najbolje ih je uhvatiti u ruku i uživati u sočnom mesu.

Pečeni pileći zabatci s gljivama

image
Zi3000/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:36