7 jela za 7 dana

Ovaj tjedan radimo varivo od bundeve, juhu s keljem, Cezar salatu sa škampima i svinjske kotlete s gljivama

Vrijedi ovaj tjedan malo se potruditi oko jela za ručak

Novi tjedan, nova prilika za iskušavanje recepata, a neka se na vašem meniju nađu limuni, kelj, bundeva i slične namirnice, a za vikend se počastite svinjskim kotletima u umaku od gljiva.

PONEDJELJAK

Krenulo je vrijeme domaćih limuna, a osim limunade i brojnih slastica, možete ih ubaciti i u umak za tjesteninu!

Tjestenina s limunom, parmezanom i pinjolima

image
Leonhard Kraisser/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Ne odustajemo od bundeve, a ovaj tjedan neka se nađe u varivu s lukom i lećom. Volite li malo gušća variva, izvadite dio u zdjelicu i štapnim mikserom pretvorite u pire pa vratite u lonac.

Varivo od bundeve, leće i luka

image
Alleko/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Temperature su polako, ali sigurno krenule u minus, što znači da je vrijeme za vruće juhe i variva, a najbolje je kada je vaš ručak nešto između.

Kremasta juha s grahom i keljem

image
Etorres69/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Uložite malo vremena da spremite karamelizirani luk, držite ga zatvorenog u teglici i u hladnjaku i izvadite van kad nemate puno inspiracije za kuhanje. Sve što vam treba je lisnato tijesto, malo sira i karamelizirani luk.

Lisnate pite s lukom i sirom

image
Clarkandcompany/Getty Images

PETAK

Jedan od klasika koji se pokazao kao odlična opcija kada želite nešto jednostavno, a efektno, svakako je Cezar salata koju ovaj tjedan spremite sa škampima!

Cezar salata sa škampima

image
Gala Didebashvili/Getty Images

SUBOTA

Uvijek je dobro u zamrzivaču imati jednu vrećicu njoka koje možete izvaditi van u stisci, a sve što trebate je napraviti reviziju hladnjaka, izvući povrće koje imate, baciti ga na malo maslaca i ulja, dobro ispeći te spojiti s kuhanim njokima.

Njoki s povrćem

image

Delicious homemade spring vegan gnocchi with fresh vegetables. carrot, red pepper, zucchini, served on a modern ceramic plate, with seasoning and herbs on a white rustic wooden kitchen or restaurant table, representing a healthy lifestyle, wellbeing and body care, top view with a copy space

Marko Jan/Getty Images

NEDJELJA

Nedjeljni ručak ovaj tjedan neka bude jednostavan, brzo gotov i ukusan! Nabavite što veći izbor gljiva, složite kremasti umak i ispecite kotlete. Poslužite uz pire od krumpira, rižu ili pečene krumpire.

Svinjski kotleti u umaku od gljiva

image
Alleko/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 07:42