TJEDNI MENI

Ovaj tjedan spremamo zasitne juhe od slanutka i batata, pečenu piletinu, lazanje i svinjski lungić s krumpirima i povrćem

Zagrijte se uz tanjur vrućeg jela na žlicu ili zasitnog specijaliteta koji na stol stiže ravno iz pećnice

Kišni tjedan započinjemo na najbolji mogući način, finom juhom od slanutka s rižom i povrćem! Utorak se zagrijte s pečenom piletinom sa sušenim rajčicama i špinatom, a sredinu tjedna ponovno obilježite jelom na žlicu - gustom juhom od batata, kelja i piletine ili puretine, ovisno što imate u hladnjaku. Zagrijte se sa zapečenim njokima po kojima ste nabacali gorgonzolu, špinat i orahe, a petak neka bude riblji s još jednim jušnim jelom. Grdobinu spremite s graškom i krumpirima, a nećete moći odoljeti da ne pojedete dvije porcije. Vikend je rezerviran za uživanje u hrani pa odvojite vrijeme za pripremu zasitnih lazanja. Ako vam ostane koja porcija, sačuvajte je za ponedjeljak za ponijeti na posao, a u nedjelju za ručak spremite svinjski lungić s krumpirima i mrkvom. U slast!

PONEDJELJAK

Umjesto klasične bistre juhe ili pak variva sa slanutkom, spojite ta dva jela u ukusnu juhu od slanutka s raznim povrćem. Tijesto za juhu ovaj put zamijenite rižom kako bi vaš ručak bio što zasitniji.

Juha od slanutka s rižom i povrćem

image
Al Gonzalez/Getty Images

UTORAK

Ima li ičega slasnijeg od bogatog umaka od sira koji curi s pečenog pilećeg mesa, pogotovo kada se svakih nekoliko zalogaja na vilici nađe i komadić aromatičnih sušenih rajčica? Upravo se time počastite ovaj utorak!

Pečena piletina sa sušenim rajčicama i špinatom

image
Alleko/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Ako vam ostane nešto piletine od prethodnog dana, uvijek njome možete obogatiti varivo ili brzu juhu. Ovaj tjedan neka to bude fina juha od batata i kelja, koja će vas zagrijati tijekom radnog dana i dati vam energiju da nastavite dalje.

Juha od batata, kelja i piletine

image
Nata_vkusidey/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Iako smo navikli njoke jesti u svilenkastim umacima, nekad vrijedi malo promijeniti način pripreme i ubaciti ih kratko u vruću tavu ili u pećnicu! Naravno, pritom se uvijek isplati dodati neki sir poput gorgonzole, malo lisnatog povrća kao što je špinat i za kraj sve posuti tostiranim pinjolima, lješnjacima ili orasima.

Njoki s gorgonzolom, špinatom i orasima

image
Bartosz Luczak/Getty Images

PETAK

Ovaj tjedan neka riba u petak zapliva u ukusnom varivu s graškom i krumpirima, a umjesto grdobine, uvijek možete posegnuti za oslićem ili oradom.

Grdobina s graškom i krumpirima

image
Graphic Photoart/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Pleh prepun slojeva mekog tijesta premazanog mljevenim mesom i sirom isprazni se za čas, vjerujte nam, jer se po ovo jelo uvijek ide barem dva puta! Još kada je gornji sloj hrskavo zapečen, umak aromatičan, a sir rastopljen, tko bi mu mogao odoljeti?

Lazanje

image
Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Tradicionalno nedjeljno pečenje neka ovaj tjedan bude svinjski lungić s krumpirima i mrkvom. Svakako nemojte zaboraviti na umak u kojem će se spojiti otopljena masnoća, začini i sve arome mesa i povrća pa pri posluživanju polijte preko cijelog jela u tanjuru.

Svinjski lungić s krumpirima i mrkvom

image
Candice Bell/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:54