tjedni meni

Ovaj tjedan spremite slane palačinke s gljivama, pivski gulaš, povrtni quiche i sočnu pečenku

Od jednostavnijih do složenijih jela, u tjednu koji slijedi poslužite raznovrsna, a zasitna jela

Kada meteorološka predviđanja najave zahlađenje i kišovite dane, odmah iz škrinje vadimo meso za gulaš i spremamo jela na žlicu koja osobito gode kada je vani vjetrovito i tmurno. Upravo zato ovaj tjedan započnite junećim gulašem s pivom i povrćem, a napravite li ga dovoljno, moći ćete u njemu uživati nekoliko dana. Za sve kojima nakon gulaša ipak treba nešto laganije, bit će idealne slane palačinke sa špinatom i gljivama predviđene za utorak, odnosno salata od piletine, riže i kvinoje za sredinu tjedna. Za četvrtak spremite tjesteninu u umaku od kelja, a zašto ne biste umjesto špageta i sličnih oblika pašte ovaj put odabrali rigatone? Petak je odličan dan za povrtni quiche, a u subotu si odvojite vremena za tanku pitu od krumpira. Nedjeljno okupljanje oko stola proslavite pečenkom s krumpirima koja vrijedi uloženog vremena.

PONEDJELJAK

Ponedjeljak je najbolji dan da spremite jelo koje je svaki idući dan sve ukusnije - dobar juneći gulaš svakako ulazi u tu kategoriju. Umjesto tipičnog crnog vina, zašto ga ovaj tjedan ne biste pripremili pomoću piva?

image
Freeskyline/Getty Images/istockphoto

JUNEĆI GULAŠ S PIVOM I POVRĆEM

UTORAK

Tko kaže da palačinke uvijek moraju biti slatko jelo? Naravno, kada koristite džem od domaćeg voća ili omiljeni čokoladni namaz sigurno su odlično rješenje za brzu večeru, no ovaj put ipak pripremite slanu inačicu koju punite pirjanim gljivama i špinatom!

image
Bhofack2/Getty Images

SLANE PALAČINKE SA ŠPINATOM I GLJIVAMA

SRIJEDA

Iako nema ništa loše u kompleksnim receptima koji daju impresivna jela, nekada je bolje prednost dati jednostavnosti, kao i jelima čije elemente možete s lakoćom pripremiti unaprijed te zatim dozirati po vlastitoj želji. Primjer toga je salata s grilanom piletinom, kvinojom i smeđom rižom u nastavku, a neka vam posluži i da se riješite ostataka povrća u hladnjaku.

image
Lauripatterson/Getty Images

GRILANA PILETINA S KVINOJOM I SMEĐOM RIŽOM

ČETVRTAK

Umjesto da ponovno spremite klasični pesto, zašto ne biste umak za svoju tjesteninu složili od pomalo neočekivanih namirnica? Neka to budu čili i kelj, a kako biste jelu dali i malo hrskavosti, tostirajte indijske oraščiće i usitnjene ih koristite kao posip, a poslužite se i krušnim mrvicama.

image
Haoliang/Getty Images

RIGATONI U UMAKU OD KELJA I ČILIJA

PETAK

Povrtni quiche odlično je rješenje za ručak na poslu, budući da je ukusan čak i kada je hladan, a još je bolji kada uz njega pripremite omiljenu svježu salatu. Kad se vaš quiche ohladi nakon pečenja, razrežite ga na kriške i tako s lakoćom porcionirajte!

image
Bhofack2/Getty Images

QUICHE SA ŠPINATOM I FETOM

SUBOTA

Iako će, poslužena sa svježom salatom, ova tanka pita punjena krumpirom biti izvrstan ručak, možete je bez ikakvog ustručavanja poslužiti i kao laganu večeru ili pak fini zalogaj uz gledanje utakmice, najnovije epizode omiljene serije ili kakav dobar film.

image
Esin Deniz/Getty Images

TANKA PITA S KRUMPIROM

NEDJELJA

Za ovu nedjeljnu pečenku s krumpirima će vam možda trebati malo duže, ali zato što se meso tako dugo peče na niskoj temperaturi, bit će osobito sočno i slasno. Svakako nemojte zaboraviti prije posluživanja sve preliti sokovima od pečenja ili čak od njih spremite raskošni mesni umak.

image
Rudisill/Getty Images/istockphoto

JUNEĆA PEČENKA S KRUMPIRIMA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:12