Danas pečemo

Ove hrskave košarice punjene šparogama, pršutom i jajima jednostavno morate probati

 Marko Miščević/Cropix
Bilo da planirate dan provesti u prirodi ili kod kuće, uzmite si vremena i pripremite ove hrskavce bogatog okusa. Nećete požaliti!
Bilo da planirate dan provesti u prirodi ili kod kuće, uzmite si vremena i pripremite ove hrskavce bogatog okusa. Nećete požaliti!

Ovaj proljetni recept Slavice Šagolj donosi pravu gozbu u malom formatu, savršeno hrskave košarice od pršuta ispunjene sočnom, mirisnom smjesom jaja, sira, šunke i mladog povrća. Nježne šparoge i mladi luk daju jelu svježinu i laganost, dok se bogati okusi pršuta i parmezana sjajno nadopunjuju pa su ove košarice idealne za sve prilike, bilo da ih poslužite kao predjelo, lagani obrok ili zvijezdu proljetnog brunch stola, uvijek će privući pažnju svima za stolom. Osim toga, s šparogama možete okusiti još jedno svježe i jednostavno jelo, savršeno za one trenutke kada želite uživati u laganom, ali neodoljivo ukusnom obroku, kao što je brzi domaći kruh s kremom od ricotte i šparogama, također po receptu naše suradnice Slavice Šagolj.

KOŠARICE OD ŠPAROGA, PRŠUTA I JAJA
Trebat će vam:
12 šnita pršuta
2 žlice maslinova ulja
4 komada mladog luka
250 – 300 g šparoga
6 jaja
100 ml mlijeka
100 g kuhane šunke
50 g parmezana
100 g naribanog sira po želji
sol i papar
prstohvat mljevene dimljene crvene paprike

Priprema:
Na zagrijanom maslinovom ulju kratko popržite mladi luk, dodajte na manje komade narezane šparoge. Pržite 2 - 3 minute. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi. U veću posudu dodajte jaja, mlijeko, na kockice narezanu šunku, obje vrste sira i začine te smjesu dobro izmiješajte. Na kraju u smjesu dodajte ohlađene šparoge i mladi luk. Kalup za muffine obložite pršutom, zapravo formirajte malu košaricu. U nju izlijte pripremljenu smjesu te na vrh dodajte još koju šparogu. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta na 180 0C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2025 00:40